ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Donald Trump pakte uit met zeer controversiële toespraken…

Zo noemde hij migranten beesten en voorspelde een bloedbad in heel de VS als hij verkiezingen verliest…
door Tsenne Kikke - zondag 17 maart 2024 20:16

Ter ondersteuning van Bernie Moreno, zijn voorkeurskandidaat in de Republikeinse voorverkiezing voor de Senaat in Ohio, was Donald Trump gisteren afgezakt naar de Dayton International Airport in Vandalia. Hij hield er een toespraak van anderhalf uur, waarin hij de hele tijd een absoluut doemscenario voor de VS uit te doeken deed indien hij de presidentsverkiezingen in november zou verliezen.

Tussen haakjes: zoals je misschien weet, hoeven nieuwslezers niet alle teksten uit hun hoofd te leren. Ze lezen ze  vanop een autocue af. Trump's toespraak werd gedeeltelijk gehouden zonder de hulp van zo'n autocue, omdat die blijkbaar niet voor hem werkte. Daardoor ratelde de 77-jarige er soms maar op los, maakte blunders en sprak verschillende woorden verkeerd uit. Anderzijds zijn blunders tijdens zijn toespraken typische fenomenen. En toegegeven: de hoogbejaarde Biden doet het meestal niet veel beter. laugh

Trump opende zijn toespraak met het prijzen van de mensen die hun straf uitzitten in verband met de rellen bij het Capitool op 6 januari 2021. Donald Trump - die zelf geconfronteerd wordt met strafrechtelijke vervolging in verband met zijn pogingen om zijn verkiezingsverlies ongedaan te maken - noemde hen "gijzelaars" en "ongelooflijke patriotten", prees hun geestdrift en beloofde hen te helpen als hij in november wordt gekozen. Hij herhaalde dan ook zijn beweringen dat de verkiezingen van 2020 gestolen waren.

Hij gaf niet alleen een pluim aan Moreno, maar herhaalde eveneens zijn afgezaagde stompzinnige verhalen, waaronder: dat hij de meest vervolgde president in de geschiedenis is. Hij haalde Biden door het slijk en die werd meermaals 'domme president' genoemd - en, op een gegeven moment verwees Trump zelfs naar Biden als “de domme zoon van een...” om vervolgens nog net het woord “bitch” in te slikken.

Tevens noemde hij raadsman Jack Smith gestoord, omdat hij twee federale onderzoeken tegen hem leidde, en Trump haalde zijn ongefundeerde perceptie aan dat de migranten die naar de Verenigde Staten komen allemaal "beesten" zijn, "geharde criminelen" die "ons land verwoesten", et cetera.

Net als tijdens zijn succesvolle campagne in 2016 gebruikte Trump opruiende en ontmenselijkende taal om veel migranten als een bedreiging voor Amerikaanse burgers te bestempelen. Hij wakkerde dus de angst aan voor die toestroom die via de zuidgrens de Verenigde Staten binnenkomen. Hij beweerde, zonder daar enig bewijs voor te geven, dat andere landen zich in hun gevangenissen van jonge mensen ontdeden en hen over de grens zetten. “Ik weet niet of je ze in sommige gevallen wel mensen kan noemen. Naar mijn mening zijn het geen mensen”, zei hij. Later verwees hij dus nog naar hen als beesten.

Grensbeambten, waaronder enkelen die in de Trump-administratie werkten, zegden dat de meeste migranten die de grens oversteken leden zijn van kwetsbare families die geweld en armoede ontvluchten - en, beschikbare gegevens ondersteunen niet het idee dat migranten een toename in criminaliteit veroorzaken.

Terwijl hij de Amerikaanse economie en de auto-industrie besprak, beloofde Trump dat - als hij in november zou winnen - tarieven te heffen op auto's die in het buitenland worden gemaakt. Hij voegde er nog in bijna apocalyptische taal aan toe: "Als ik niet gekozen word, wordt het een bloedbad voor het hele land - dat is nog het minste. Het wordt een bloedbad voor het land."

Even later ging hij zo ver dat hij onheilspellend impliceerde dat gaan stemmen, zoals wij dat kennen, niet meer zal bestaan als hij verliest: "Ik denk niet dat er nog verkiezingen zullen komen in dit land als we deze verkiezing niet winnen, of in elk geval geen verkiezingen van enige betekenis."

Dit waren slechts enkele grepen uit de zeer controversiële toespraak die hij gisteren in Ohio gaf.

De Biden-campagne bracht na afloop van het evenement een verklaring uit waarin werd beweerd dat de opmerkingen van Trump een verdubbeling waren van de dreigementen met politiek geweld.

"Hij wil nog een 6 januari, maar het Amerikaanse volk gaat hem in november nog een verkiezingsnederlaag bezorgen omdat ze zijn extremisme, zijn voorliefde voor geweld en zijn dorst naar wraak blijven verwerpen," zei James Singer, een woordvoerder van de Biden-campagne.

"We zien wel," zei de blinde.

De volledige speech aanhoren?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht