ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Brazilië houdt de adem in over de Bolsonaristische reacties

Word Lula da Silva opnieuw president van Brazilië?…
door Tsenne Kikke - dinsdag 1 november 2022 5:34

In Brazilië krijgen ze een ‘nieuwe’ president. De 77-jarige linkse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft er zondag de presidentsverkiezingen gewonnen, maar dan wel nipt. De 67-jarige uittredende president Jair Bolsonaro verkreeg 49,16 procent van de stemmen - Lula iets meer, zijnde: 50,84 procent. Nochtans legde Bolsonaro zijn politieke lot in de handen van God: "Als God het wil, zullen we later vandaag zegevieren", zei hij nadat hij uit het stemhokje kwam. Met andere woorden:zijn godheid liet het niet toe...

"Op 1 januari 2023 zal ik regeren voor 215 miljoen Brazilianen, en niet alleen voor degenen die op mij hebben gestemd", zei Lula op zijn campagnehoofdkwartier. “Er zijn geen twee Brazilieën. We zijn één land, één volk, één grote natie.”

Maar Lula wordt net zo gehaat als hij wordt aanbeden. En hoewel hij Bolsonaro bij de stemming heeft kunnen verslaan, kwam 'Bolsonarisme' nog steeds sterker dan ooit uit de campagne van 2022, waarbij extreemrechts de meerderheid in het Congres binnenhaalde.

In elk geval kwamen de aanhangers van Lula meteen op straat om hun nieuwe president te vieren. Die van Bolsonaro kwamen ook naar buiten om te protesteren door, bijvoorbeeld, hoofdwegen af te sluiten.

Zal Bolsonaro, bekend onder de bijnaam 'Tropical Trump', het voorbeeld volgen van zijn Noord-Amerikaanse tegenhanger bij de Amerikaanse verkiezingen van 2020? Alle ogen zijn nu gericht op de voormalige militaire officier - en, of hij zijn nederlaag zal toegeven na maandenlang - zonder bewijs - te hebben beweerd dat het elektronische stemsysteem van het land wordt geplaagd door fraude en dat de rechtbanken, media en andere instellingen tegen hem hebben samengespannen.

Het feit dat de 13.000 agenten van de Braziliaanse wegennetwerkeenheid (PRF) de verkiezingsdag doorbrachten met het monteren van wegversperringen en barrières in het hele land, suggereert dat de komende dagen gespannen kunnen zijn.

Nabericht:  "Aangezien de president van de republiek een staatsburger is, zal ik de grondwet blijven volgen", zei Jair Bolsonaro in zijn eerste speech na de verkiezingen. Door te zeggen dat hij de grondwet zou respecteren gaf hij aan dat hij de uitslag van de presidentsverkiezingen aanvaardde. Hij zei niet openlijk dat hij zijn nederlaag toegaf, en evenmin feliciteerde hij zijn tegenkandidaat Lula da Silva met diens overwinning. Na de verklaring van Bolsonaro zei zijn kabinetschef dat de gesprekken over de overdracht van de macht kunnen beginnen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht