ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

62-jarige man werd maar liefst 217 keer voor Covid-19 gevaccineerd

… waardoor er een logische vraag ontstond.
door Tsenne Kikke - maandag 11 maart 2024 19:37

Een 62-jarige man uit het Duitse Maagdenburg werd in 29 maanden tijd maar liefst 217 keer gevaccineerd voor Covid-19, zo meldden artsen in het wetenschappelijk vakblad 'The Lancet'.

Tegen al het medische advies in kocht de Duitser, verspreid over 29 maanden, de ruim 200 doses van het Covid-vaccin om ze privé te laten toedienen. “We hoorden over de zaak via nieuwsberichten in de krant”, verklaarde dokter Kilian Schober van de universiteit van Erlangen-Neurenberg in het tijdschrift. “We hebben meteen contact met de man opgenomen en hem uitgenodigd om enkele tests te ondergaan. Hij was daar erg in geïnteresseerd.”

De zestiger leverde nieuwe bloed- en speekselmonsters, die de onderzoekers konden vergelijken met enkele bevroren stalen van de man die de afgelopen jaren waren bewaard. “Daarbovenop konden we nog een bloedmonster nemen toen de man tijdens ons onderzoek op eigen aandringen nog een vaccinatie ontving”, aldus Schober.

Hyperstimulatie

Vaccins leren het lichaam hoe het de ziekte moet bestrijden. Doordat ze een stukje genetische code van het virus laten zien, zou ons immuunsysteem Covid moeten herkennen en weten hoe het ertegen moet vechten als het ermee te maken krijgt. Dokter Schober vreesde echter dat het hyperstimuleren van het immuunsysteem met zo veel doses bepaalde cellen zou kunnen vermoeien. Maar bij de 62-jarige werden daar alvast geen bewijzen van gevonden. “Het lijkt er ook op dat de man geen nadelige gevolgen heeft ondervonden van de vele spuitjes”, luidde het. “Er was ook geen teken dat hij ooit besmet was geweest met Covid.”

De onderzoekers benadrukten dat de testresultaten van de zestiger natuurlijk onvoldoende zijn om verreikende conclusies te trekken, laat staan aanbevelingen voor het grote publiek. “Uit huidig onderzoek blijkt dat vaccinaties met drie doses, gekoppeld aan reguliere aanvullende vaccins voor kwetsbare groepen, de geprefereerde aanpak blijven. Er zijn geen aanwijzingen dat er meer vaccins nodig zijn.”

Nawoord:

Achteraf vond men het bewijs dat er daadwerkelijk 130 vaccinaties gedurende negen maanden werden toegediend. De eerste vaccinatie, de dato juni 2021, was er eentje van Johnson & Johnson. De meeste andere injecties waren mRNA-vaccins gemaakt door Moderna of Pfizer-BioNTech. Hij kreeg ook verschillende bijgewerkte vaccins van Pfizer-BioNTech.

Allemaal goed en wel, maar nu resteert misschien nog de vraag: "Hebben die vaccins ooit weleens écht gewerkt?"...want, wat ontvangt het lichaam?

Er zijn verschillende soorten coronavaccins (in ontwikkeling). Elke soort werkt door op een andere manier een antwoord van het immuunsysteem op te wekken...

Eiwit-gebaseerde vaccins - voorbeelden: het coronavaccin van Sanofi-GSK en Novovax

Deze vaccins bevatten het spike-proteïne als antigeen. Als ons afweersysteem dit eiwit ziet, kan het de oppervlakte-spike-eiwitten van het virus later ook leren herkennen. Zo geraak je beschermd. Als je in de toekomst blootgesteld bent aan het levend virus, dan herkent je afweersysteem het virus en start het een versneld antwoord om je tegen ernstige ziekte te beschermen. De eerste weken na vaccinatie ben je ook beschermd tegen besmetting en milde ziekte.

Vectorvaccins - voorbeelden: de coronavaccins van AstraZeneca en Janssen Pharmaceutica

Onderzoekers kunnen bestaande virussen aanpassen zodat het geen virussen meer zijn, maar vectoren die het spike-eiwit tot expressie brengen. De virussen zijn niet langer ziekmakend en kunnen zich niet meer vermenigvuldigen. Ze stimuleren wel je afweersysteem om antilichamen te maken tegen de spike-eiwitten, en je T-cel immuniteit te activeren.

mRNA-vaccins - voorbeelden: de coronavaccins van Pfizer-BioNTech en Moderna

mRNA-vaccins bevatten een boodschapper-molecule (mRNA) met de welbepaalde genetische code om virale of bacteriële eiwitten in ons lichaam aan te maken, die vervolgens als antigeen fungeren. De bedoeling van al deze vaccins is om met de antigenen waaraan je wordt blootgesteld immuniteit (antilichamen en cellulaire immuniteit) op te wekken, waardoor je immuun wordt tegen de ziektes die door de respectievelijke virussen/bacteriën worden veroorzaakt. Omdat mRNA niet zo stabiel is en niet zo gemakkelijk in de cellen van ons lichaam geraakt, worden voor een vaccin de mRNA-moleculen ingepakt in een lipidenmantel, waardoor men zogenaamde nanopartikels verkrijgt. Hiervoor worden cholesterol en natuurlijke lipiden gebruikt en ook synthetische lipiden. De synthetische lipiden die hiervoor gebruikt worden zijn niet giftig of schadelijk. Bovendien is de totale hoeveelheid aan lipiden per vaccindosis zeer laag. Deze lipidencomponenten zijn allemaal zeer grondig getest en veilig bevonden.

Is een mRNA-vaccin veilig?

Op de website Laatjevacineren lezen we...

Wanneer een mRNA-vaccin wordt geïnjecteerd, dan zullen de lipidenpartikels met mRNA via endocytose snel opgenomen worden door de lichaamscellen op de plaats van injectie. Het mRNA komt vrij uit de endosomen in het cytoplasma en gaat zijn werk doen zonder verder te vermeerderen. Restanten van het vaccin zullen in de lysosomen van de cel vernietigd worden. De degradatieproducten worden automatisch afgebroken en uit ons lichaam verwijderd.

Het mRNA blijft in het cytoplasma van de cellen en kan niet naar de celkern migreren (waar het DNA zich bevindt). Bovendien is de moleculaire structuur van mRNA verschillend van die van DNA. Er is bijgevolg geen risico voor genetische manipulatie of beschadiging van het DNA na vaccintoediening. Overigens is mRNA op zich niet heel stabiel. Wanneer het niet onmiddellijk door de ribosomen wordt omgezet naar eiwit, dan zal mRNA relatief snel afgebroken worden in de cellen. Ook mRNA dat niet wordt opgenomen in de cellen wordt relatief snel afgebroken.

Zoals voor alle nieuwe geneesmiddelen wordt een nauwgezette opvolging voorzien, zowel door de bevoegde autoriteiten als de farmaceutische bedrijven.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht