ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Sorry, maar u ziet er niet jong uit voor uw leeftijd

Over verouderen…
door Tsenne Kikke - donderdag 18 april 2024 9:59

De meeste mensen denken dat ze op hun lichaam een frisser kopje hebben staan dan het in werkelijkheid is. Best maar afrekenen dan met dat geïnternaliseerde ageism en de tand des tijds omarmen?...

Kortom: waarschijnlijk ziet u er ouder uit dan u denkt. Want, uit recent onderzoek gepubliceerd in het magazine 'Psychology and Aging' bleek dat 59 procent van Amerikaanse volwassenen tussen de 50 en 80 jaar denkt dat ze er jonger uitzien dan andere mensen van hun leeftijd. Vrouwen en mensen met hogere inkomens zeiden iets vaker dat ze dachten dat ze er frisser uitzagen dan leeftijdsgenoten, en slechts 6 procent van de volwassenen in die groep dacht - of besefte - dat ze er ouder uitzagen dan anderen van hun leeftijd. Kortom, de meesten onder ons lopen rond met waanvoorstellingen.

Onze hersenen beschikken nu eenmaal over ingebouwde ontkenningsmechanismen die ons de ogen doen sluiten voor onze eigen sterfelijkheid. Van heel wat mensen verschilt de biologische leeftijd van hun ‘subjectieve leeftijd’ - of, hoe oud ze zich voelen.

Volgens een onderzoek uit 2022 onderschrijft meer dan 80 procent van de mensen tussen de 50 en 80 jaar stereotypen over ouderdom. Al op jonge leeftijd krijgen we te maken met leeftijdsdiscriminerende berichten, en sociale media, die volstaan met influencers die pronken met hun huidverzorgingsroutines, hebben die boodschap alleen maar versterkt.

In het Verenigd Koninkrijk spreken dermatologen over kinderen van tien jaar die hun ouders vragen om anti­verouderingsproducten voor hun huid te kopen. Een schoonheidsketen vertelde op een Zweedse zender dat 20 tot 40 procent van haar klanten nu jonger is dan dertien, en een van de grootste ketens van apotheken in het land moest onlangs leeftijdsbeperkingen instellen voor antiverouderingsproducten omdat zoveel kinderen dingen kochten die hun huid konden beschadigen.

Geïnternaliseerd ageism schaadt niet alleen je portemonnee en je zelfvertrouwen, het kan ook een enorme impact hebben op je gezondheid. Een onderzoek uit 2002 wees uit dat mensen met een positiever zelfbeeld van ouderdom 7,5 jaar langer leefden dan anderen. Met andere woorden: omarm jouw subjectieve leeftijd. Je bent maar zo oud als je je voelt, er schuilt heel wat waarheid in het cliché.

Auteur: Arwa Mahdawi - Columniste van 'The Guardian'

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht