ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Emmanuel Macron uitte bedenkelijke uitspraken…

Westerse troepen sturen kan voor Macron niet uitgesloten worden…
door Tsenne Kikke - woensdag 28 februari 2024 6:09

Bij de opening van een inderhaast bijeengeroepen conferentie van 20 voornamelijk Europese leiders in Parijs, die bedoeld was om de levering van wapens en financiële hulp aan Oekraïne te versnellen, zei Macron dat Rusland "deze oorlog niet mag en kan winnen, dat de veiligheid van Europa op het spel staat, en dat Westerse troepen naar Oekraïne sturen in de toekomst niet moet uitgesloten worden." Voor dat laatste bestaat vandaag echter nog geen consensus, voegde hij er meteen aan toe.

Voor hem is een Russische nederlaag namelijk essentieel om de veiligheid van Europeanen, ook buiten Oekraïne te garanderen. In die toekomstige dynamiek kan niets uitgesloten worden, klonk het. Elk land moet daarover onafhankelijk en soeverein beslissen, aldus Macron.

Wat het Franse standpunt hierin is, zei Macron niet. Hij had het over een strategische dubbelzinnigheid. "Ik zal de dubbelzinnigheid van de debatten van vanavond niet wegnemen door namen te noemen, ik zeg enkel dat dit een van de opties was." De Nederlandse premier Mark Rutte, die in pole position ligt om de volgende secretaris-generaal van de Navo te worden, zei dan weer bij zijn vertrek uit Parijs dat het sturen van grondtroepen niet op de agenda heeft gestaan.

Macron verwees naar de eerdere tegenkanting voor het sturen van tanks, vliegtuigen of langeafstandsraketten. "Laten we de nederigheid hebben om te erkennen dat we vaak zes tot twaalf maanden achterop lopen. Het doel van de discussie vanavond was: alles is mogelijk als het helpt ons doel te bereiken."

Kortom: Macron nam het risico om een thema (dat klaarblijkelijk al wekenlang tussen veel regeringsleiders binnenkamers werd besproken) op tafel te gooien.

Er kwamen veel reacties op Macron's toespraak. Zo liet de Duitse bondskanselier Olaf Scholz gisteren weten dat er geen soldaten van Europese landen of van de Navo in Oekraïne gaan vechten. Het Verenigd Koninkrijk en verschillende andere Europese landen lieten eveneens weten dat er geen troepen worden gestuurd.

Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin zei gisteren daarop dat troepen naar Oekraïne sturen niet in het belang zou zijn van het Westen. "Het is absoluut niet in het belang van die landen. Daar moeten ze zich bewust van zijn. Zelfs dat gewoonweg als mogelijkheid opwerpen vormt een nieuw, zeer belangrijke element in het conflict."

De woordvoerder van het Russische regime kreeg ook een vraag over het risico op een direct conflict tussen de Navo en Rusland bij een militaire aanwezigheid in Oekraïne. Peskov antwoordde dat "we in dat geval niet zouden moeten praten over waarschijnlijkheid, maar over onvermijdelijkheid".


 
Wel is het Kremlin blijkbaar in het beginstadium van een informatiecampagne tegen verschillende staten aan de oostgrens van de NAVO.

Vladimir Poetin ondertekende reeds op 26 februari twee decreten die de militaire districten Moskou en Leningrad officieel heroprichten, waarmee grote inspanningen om het Russische leger te herstructureren en te hervormen worden gecodificeerd.

Volgens het 'Institute for the Study of War', of ISW, heeft deze stap twee parallelle doelen: het ondersteunt Moskou’s inspanningen om de controle over Russische operaties in Oekraïne te consolideren – en, om zich voor te bereiden op een mogelijke grootschalige conventionele oorlog tegen de NAVO op een bepaald moment in de toekomst.

De opnieuw afgescheiden LMD (Leningrad Military Districts) zal nu langs de noordoostelijke grens van de NAVO lopen, terwijl de MMD Moscow Military District) zal grenzen aan het noordoosten van Oekraïne en Polen, waardoor Rusland tegelijkertijd een positie kan innemen tegen de NAVO en het commando en de controle kan stroomlijnen voor de oorlog in Oekraïne.

Tot nu toe viel het grootste deel van dit gebied onder het Westelijke Militaire District (WMD), dat in 2010 werd gevormd door een fusie van de twee oorspronkelijke districten.

“Poetin beweerde eerder dat het noodzakelijk was om de LMD te creëren nadat Finland in 2023 tot de NAVO was toegetreden, wat duidt op de duidelijke intentie van het Kremlin om de LMD te gebruiken om zich op te stellen tegen de NAVO,” meldde de ISW.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht