ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelensky en Poetin waren strijdlustig in hun nieuwjaarsboodschappen

Oorlog: blijf het onze gewesten weg!
door Tsenne Kikke - maandag 1 januari 2024 17:37

Oorlogen zullen altijd blijven bestaan, gewoonweg omdat ze nu eenmaal deel uitmaken van het Aardse Leven. Een Aarde, gelegen in één van de verste uithoeken van het heelal, te midden van miljarden andere zonnen, manen en planeten, kan gerust worden beschouwd als een ko(s)misch experiment, waarop leven al het andere leven voedt. Bijvoorbeeld: volgens de Verenigde Staten worden de verliezen van het Russische leger op 315.000 gewonde of gedode militairen geschat. De kunst bestaat er dus uit om oorlogen te aanvaarden, en stilletjes hopen dat het geweld niet naar onze contreien overwaait.

Toeschouwers zijnde, moeten we ons inmiddels tevreden stellen met wat de media ons serveert. Wel is wat er in de Gazastrook aan het geschieden is verder van ons bed verwijderd dan al hetgeen er zich in Oekraïne afspeelt.

In elk geval is er daar nog geen sprake van vrede op Aarde aan alle mensen van goede wil. Zo konden we vandaag lezen dat Rusland “nooit zal opgeven” en Oekraïne “de vijand zal verwoesten”. Anders gezegd: in hun respectievelijke nieuwjaarsboodschappen schuwden de Oekraïense en Russische president de oorlogstaal niet.

Zelensky zei gisteren in zijn nieuwjaarsboodschap dat hij de Russische troepen zal verwoesten. Hij verzekerde bovendien dat Oekraïne in 2024 over een miljoen drones zal beschikken én over F-16-gevechtsvliegtuigen die door zijn westerse partners zullen worden geleverd. “Onze piloten hebben de F-16’s al onder de knie en het is zeker dat we ze binnenkort in ons luchtruim zullen zien. Onze vijanden zullen merken hoe onze woede eruitziet,” klonk het.

Ook aan de andere zijde klonk het oorlogszuchtige. In zijn nieuwjaarstoespraak verzekerde Vladimir Poetin dat zijn land “nooit zal opgeven. We hebben al meermaals bewezen dat we de moeilijkste taken kunnen vervullen en we nooit terugkrabbelen. Geen enkele kracht kan ons verdelen.”

Nochtans is hij de krachtige heerser, die de kunst van het verdelen verstaat, en dan ook toepast. Nu is het afwachten en zien in welke mate het Russische volk het stilaan begint door te hebben...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

En, dan hebben we nog een 400-tal sterk afgeprijsde boeken!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht