ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gelekte documenten zaaien twijfel over ‘vredelievende’ Zelensky…

“Hij wilde veel harder optreden tegen Rusland…”
door Tsenne Kikke - zondag 14 mei 2023 17:43

Als het van president Volodymyr Zelensky afgehangen zou hebben, dan had Oekraïne veel forser gereageerd op de inval van Rusland op 24 februari 2022. Dat blijkt uit gelekte documenten die The Washington Post in handen kreeg. Het is om het vertrouwen van de westerse landen te winnen, dat hij wellicht besloot zijn plannen gevoelig te matigen.

Oekraïne heeft sinds het begin van de oorlog alleen Russen bekampt binnen de eigen landsgrenzen. Daarmee heeft Zelensky het imago gekregen van een vredelievende leider die vooral de onderhandelende oplossing voor een conflict genegen is. De gelekte documenten van Amerikaanse inlichtingendiensten die bij The Washington Post belandden, schetsen nu een ander beeld van hem.

Want wat blijkt? Achter gesloten deuren zou de president aanvankelijk een veel verregaander plan op tafel gelegd hebben. Daarin zouden Russische dorpen en steden bezet worden om Rusland onder druk te zetten, zou een pijplijn die Russische olie naar Hongarije brengt gebombardeerd worden en ijveren voor langeafstandsraketten om doelen binnen de Russische landsgrenzen te raken.

Hefboom

Zo blijkt onder meer dat Zelensky in een vergadering eind januari voorstelde om aanvallen uit te voeren in Rusland, waarbij Oekraïense troepen zich ook “op het grondgebied van de vijand” begeven om “Russische grenssteden te bezetten”. Met als doel: een hefboom hebben waarmee Oekraïne macht zou hebben over Rusland.

In februari deed hij zijn beklag over het gebrek aan langeafstandsraketten tegen een van zijn generaals. Bij gebrek daaraan suggereerde hij dan Rostov, een regio in het westen van Rusland, met drones aan te vallen. Ook zijn andere ‘wildere’ plannen kwamen in vergaderingen die daarop volgden naar boven.

Matigen

Hoe het komt dat het nooit tot dergelijke feiten gekomen is en Zelensky voor meer gematigde verdediging heeft gekozen, heeft wellicht te maken met toegevingen aan westerse landen die Oekraïne steunen. Onder meer de VS en Duitsland zijn er als de dood voor dat de wapens die zij ter beschikking stellen gebruikt worden om Rusland binnen de eigen landsgrenzen aan te vallen. Dat zou kunnen leiden tot een conflict dat vele keren groter is. De Amerikaanse president Joe Biden is een van de leiders die dat al met zoveel woorden gezegd heeft.

Zelensky doet de inhoud van de documenten af als “fantasie”. Al verdedigde hij in een reactie aan The Washington Post ook zijn recht om onconventionele tactieken te gebruiken. “Oekraïne heeft elk recht om zich te verdedigen, en dat doen we.” De gelekte documenten komen uit de Discord-groep waar Jack Teixeira, een 21-jarige Amerikaanse reservist, heel wat geheime documenten gepost had. In april kwam dat aan het licht en werd hij opgepakt. Hij riskeert een zware gevangenisstraf.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht