ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Oekraïne: Willen Duitsland en VS Zelenski naar onderhandelingstafel drijven?

“Door nieuw geheim plan zou hij tot besef moeten komen dat het zo niet verder kan”
door Tsenne Kikke - maandag 27 november 2023 18:27

Is het plan van de Oekraïense bondgenoten veranderd?... Daar waar ze initieel wilden helpen om de Russen volledig te verdrijven van Oekraïens grondgebied, lijken de Verenigde Staten en Duitsland nu enkel nog wapens te willen leveren om stand te houden tegen verdere aanvallen. De Duitse krant Bild had het over een 'geheime tactiek'.

Enkele dagen geleden verspreidde een Amerikaanse delegatie van de NAVO de volgende boodschap op X: “Oekraïne heeft sinds februari 2022 meer dan de helft van het bezette grondgebied heroverd. In deze zware en dynamische strijd vechten de Oekraïense soldaten elke dag dapper door en blijven ze de wereld inspireren met hun moed en dapperheid. We zullen hen blijven steunen om te zijner tijd in de sterkst mogelijke positie aan de onderhandelingstafel te zitten.”

Op het eerste gezicht is die boodschap er één die we al ettelijke keren hebben gehoord, maar wie goed leest, ziet iets anders. Althans volgens Bild. De Duitse krant meende dat de Amerikanen met dit bericht toegeven dat het niet hun doel is om Oekraïne te helpen nog meer bezette gebieden te veroveren. Ze willen de Oekraïners alleen maar in een 'strategisch goede onderhandelingspositie' plaatsen.

Ook andere goede verstaanders hadden deze nuance in de tweet gespot. Het leidde tot heel wat online kritiek, waarop de delegatie zich genoodzaakt zag een reactie te posten. “We herbevestigen onze blijvende toewijding aan Oekraïne en zijn bevolking. Een rechtvaardige en duurzame vrede betekent dat we niet toegeven aan de brutale pogingen van Rusland om grenzen met geweld te hertekenen. Deze strijd is nog niet voorbij, hij is te winnen. Wij zullen Oekraïne blijven steunen zolang dat nodig is.”

Geen publieke druk

Bild is er evenwel van overtuigd dat het oorspronkelijke bericht allesbehalve een communicatieve blunder was. Het gaat, volgens de krant, om een 'geheim nieuw plan' van de Amerikaanse regering. Een plan, dat door Duitsland zou worden gesteund. “Het hoofddoel is om Oekraïne op basis van de huidige frontlijnen in een goede onderhandelingspositie te plaatsen”, schreef de krant. Het baseerde zich daarvoor op anonieme regeringsbronnen uit Berlijn.

Volgens Bild is het niet de bedoeling om president Zelensky publiekelijk onder druk te zetten om onderhandelingen met Rusland op te starten. “Maar zowel de VS als Duitsland hebben beslist dat Kiev - via de kwaliteit en kwantiteit van hun wapenleveringen - naar de onderhandelingstafel zullen drijven.”

Met andere woorden: Duitsland en de VS zullen wapens blijven leveren, maar de leveringen zullen maar juist volstaan om stand te houden tegen verdere Russische aanvallen. Een tegenoffensief zou zo niet meer lukken. “Daardoor zou Zelensky zelf tot het besef moeten komen dat het zo niet verder kan. Hij zou zich op termijn uit vrije wil tot de natie moeten richten en zijn bevolking uitleggen dat onderhandelingen de beste oplossing zijn”, aldus Bild.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht