ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Gaat een dutje per dag ouderdom tegen?…

Ben jij een 'dutter'?…
door Tsenne Kikke - zondag 25 juni 2023 17:33

Voor wie dagelijks een dutje wil doen, is er goed nieuws. Het zou volgens een studie, dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Sleep Health', erg gezond zijn voor jouw brein.

Overdag een dutje doen zou er naar het schijnt voor zorgen dat ons brein minder snel krimpt naarmate we ouder worden. De onderzoekers hopen dat ze met hun resultaten het stigma over dutjes doen kunnen doorbreken.

Volgens de studie was het brein van ‘dutters’ tot 15 kubieke centimeters groter dan het brein van mensen die geen dagelijkse dutjes doen. Het brein van de dutters zou daardoor maar liefst 2,6 tot 6,5 jaar jonger zijn.

Een tijdschrift als 'Sleep Health' zal zo'n tekst verwelkomen. Maar, is overdag slapen voor iedereen even gezond? 'k Weet het niet: maak het dus voor jezelf uit...

Onderzoek schat dat ongeveer 25% van de oudere volwassenen een dutje doet, vergeleken met ongeveer 8% van de jongere volwassenen. Hoewel sommige deskundigen suggereren dat een kort dutje overdag gunstig kan zijn, zijn velen het erover eens dat langdurig dutten en later op de dag dutten het moeilijker kan maken om in slaap te vallen en 's nachts slaapverstoringen kan veroorzaken.

Het is tevens een veel voorkomende misvatting dat oudere volwassenen minder slaap nodig hebben dan jongere mensen. Veel ouderen hebben moeite om de slaap te krijgen die ze nodig hebben, maar dat betekent niet dat ze minder slaap nodig hebben. In het algemeen zouden volwassenen moeten streven naar minstens zeven uur slaap per nacht.

En, veel mensen denken dat vermoeidheid overdag een normaal onderdeel is van het ouder worden, maar dat is niet zo. Ongeveer 20% van de ouderen heeft last van overmatige slaperigheid overdag, wat een teken kan zijn van een onderliggende gezondheidstoestand. Overmatige slaperigheid overdag bij oudere volwassenen kan een symptoom zijn van gezondheidsproblemen zoals slaapapneu, cognitieve stoornissen of cardiovasculaire problemen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht