ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Japan beveelt vernietiging van Noord-Koreaanse raket ook als die een satelliet wordt genoemd

De Japanse premier Fumio Kishida hield een persconferentie over deze kwestie…
door Tsenne Kikke - maandag 29 mei 2023 17:03

Wereldwijd hangen er spanningen in de lucht waardoor er elk moment bommen kunnen ontploffen. Zo heeft de Japanse minister van Defensie zijn leger de opdracht gegeven om elke Noord-Koreaanse raket die Japans grondgebied binnenkomt, of op het land afkoerst, te vernietigen. Hij reageerde daarmee op een aankondiging van Pyongyang eerder op de dag dat Noord-Korea in de komende twee weken een 'satelliet' zal lanceren. Die lancering is volgens Pyongyang gepland tussen 31 mei en 11 juni. Mogelijkerwijze is het een poging om Pyongyang's eerste militaire verkenningssatelliet in een baan om de aarde te brengen.

Om een satelliet in de ruimte te lanceren, zou Noord-Korea gebruik moeten maken van langeafstandsrakettechnologie die verboden is op grond van resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Eerdere lanceringen van aardobservatiesatellieten werden ook al aanschouwd als verkapte rakettesten.

Hirokazu Matsuno, de Japanse kabinetschef, zei dat de lancering in strijd zou zijn met de resoluties van de VN en een bedreiging vormt voor de vrede en veiligheid van Japan, de regio en de internationale gemeenschap.

Hirokazu Matsuno beweerde dat het mogelijk was dat de satelliet de zuidwestelijke eilanden van Japan, waaronder Okinawa, waar de Verenigde Staten grote militaire bases en duizenden troepen hebben, zou binnenvliegen of passeren. Volgens hem zou die lancering met behulp van ballistische technologie in strijd zijn met de resoluties van de VN en een bedreiging vormen voor de vrede en veiligheid van Japan, de regio en de internationale gemeenschap.

Zuid-Korea waarschuwde dan ook vandaag dat Noord-Korea gevolgen zal ondervinden als het doorgaat met zijn lanceerplan.

"Onze regering waarschuwt Noord-Korea met klem voor een provocatie die de vrede in de regio bedreigt en dringt er bij het land op aan zijn illegale lanceerplan onmiddellijk in te trekken", aldus een verklaring van het ministerie. Het zei dat Zuid-Korea zal samenwerken met de internationale gemeenschap om resoluut op te treden tegen elke Noord-Koreaanse provocatie.

Eerder deze maand meldden Noord-Koreaanse staatsmedia dat leider Kim Jong Un een voltooide militaire spionagesatelliet had geïnspecteerd in het ruimtevaartcentrum van zijn land en het plan voor de lancering van de satelliet had goedgekeurd. Nu weten we wel niet om welk type satelliet het ditmaal zal gaan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht