ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De oorlog speelt zich niet enkel in Oekraïne af…

Een militaire blogger werd doelwit van een moordaanslag.
door Tsenne Kikke - dinsdag 4 april 2023 17:12

Vladlen Tatarsky, een 40-jarige militaire blogger, die op Telegram meer dan 560.000 volgers had, kwam zondag om het leven toen er een bom ontplofte in een café in Sint-Petersburg. Tijdens zijn lezing kreeg hij door een jonge vrouw een beeldje aangereikt. Kort nadien volgde een zware ontploffing. Zo’n 32 mensen raakten bij de aanslag  gewond, waarvan een tiental heel ernstig.

De dader was de 26-jarige Daria Trepova. Ze zou een Russische staatsburger zijn en werd in het verleden al opgepakt voor protesten tegen de oorlog in Oekraïne.

Op videobeelden, die her en der opdoken, was te zien hoe ze met een doos naar het bewuste café wandelde. In een andere video kreeg men te zien hoe een man het beeldje aan Tatarsky, met de micro in de hand, overhandigde. Hij zou het op een tafeltje naast hem geplaatst hebben, waarna een dikke minuut later een explosie volgde. Op die beelden is Trepova zelf ook in het café te zien. Sommige media schreven dat ze niet op de hoogte was van de explosieven in het beeldje.

Rusland noemde het een terreurdaad en het Russische Antiterrorisme Comité wees met de vinger naar de Oekraïense inlichtingendienst én ze dat zij hulp zouden gekregen hebben van aanhangers van het Anti-Corruption Fund, de beweging van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.

Daarna deelden de Russische autoriteiten een video van een gesprek met Daria Trepova. Daarin vertelde ze de dat ze gearresteerd was “omdat ze op de plaats was waar Vladlen Tatarsky werd vermoord”. “Ik heb een beeld meegebracht en dat is ontploft”, klonk het kort. Wanneer haar gevraagd werd van wie ze het beeld had gekregen, reageerde ze terughoudend met: “Kan ik dat later uitleggen?”

De echtgenoot van Trepova, Dmitry Rylov, vertelde aan de Russische nieuwssite SVTV News dat zijn vrouw weliswaar tegen de oorlog in Oekraïne was, maar "nooit zou moorden".

"Ik geloof dat mijn vrouw erin is geluisd. Ik ben er vrij zeker van dat ze zoiets nooit uit zichzelf had kunnen doen," zei hij.

Rylov, die lid is van de randgroep Libertarische Partij van Rusland (LPR), zei: "Samen met Daria steunen we de oorlog in Oekraïne echt niet, maar we vinden dergelijke acties onaanvaardbaar. Ik ben er 100% zeker van dat ze hier nooit mee zou hebben ingestemd als ze het had geweten."

Nu kan al worden gezegd dat ze daar niet kwam om Vladlen Tatarsky's speech te aanhoren én dat het wel degelijk om een perfecte timing ging... Natuurlijk kan er een tweede persoon aanwezig zijn geweest die het ontstekingsmechanisme in gang zette. Nu maar afwachten welke verklaringen Daria Trepova nog zal afleggen. In elk geval bleef zijzelf, hoe vreemd ook, ongedeerd.

Vladlen Tatarsky, wiens ware naam Maxim Fomin was, was de man die dingen beweerde, zoals: “We zullen iedereen verslaan, vermoorden en iedereen bestelen die bestolen moet worden. Alles zal geschieden zoals wij het verlangen. God is met ons..." Geef mij dan maar een andere godheid, zou ik durven uittypen.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht