ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Rusland oefent met zwaarste kernwapens, maar niets om bezorgd over te zijn

Er zou dus geen reden zijn om ongerust te worden.
door Tsenne Kikke - donderdag 30 maart 2023 10:15

Het Russische leger is begonnen met oefeningen met Yars-raketsystemen. Dat zijn nucleaire raketten van de zwaarste categorie, die zo’n immens bereik hebben dat ze vanuit Rusland zowel Europa als de Verenigde Staten kunnen treffen. “Yars-raketten zijn intercontintentale missiles die behoren tot de zwaarste categorie van kernwapens”, zei luitenant-kolonel Tom Simoens. “Maar we hoeven ons voorlopig absoluut geen zorgen te maken.”

Yars-raketsystemen. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar het is wapentuig van de gevaarlijkste plank. “Waarom ze zo krachtig zijn? Om drie redenen”, zei hij. “Ten eerste hebben ze een enorm bereik van meer dan 10.000 kilometer. In theorie kun je daarmee de halve wereldbol bestrijken. Als ze opgesteld staan in het westen van Rusland, zijn ze in staat om het hele Europese continent te bereiken. Worden ze in het oosten van het land gelanceerd, dan kunnen ze ook heel de Verenigde Staten treffen. “Daarnaast zijn ze erg moeilijk te onderscheppen. Het gaat om ballistische missiles die hoog in de lucht worden geschoten om dan met hoge snelheid weer naar beneden te vallen. Je hebt dus amper tijd om te reageren. En ten derde heeft dit systeem het vermogen om meerdere kernbommen tegelijk in de kop van de raket te steken. Die kunnen zich na lancering verspreiden naar meerdere doelwitten. Je zou in principe New York, Washington en een aantal andere Amerikaanse steden met één missile kunnen treffen.”

Het klinkt allemaal heel apocalyptisch, maar Simoens stelde ons gerust. Dat Rusland oefeningen uitvoert met het systeem, betekent niet dat ze het ook effectief willen gebruiken. “Op dit moment hoeven we ons absoluut geen zorgen te maken. Kernwapens blijven een afschrikmiddel. Dat Rusland aankondigt dat ze oefeningen aan het uitvoeren zijn, is dus vooral een diplomatieke boodschap. Ze willen aan de vijand tonen dat de kernwapens operationeel zijn en dat ze klaar zijn om ze te gebruiken, indien nodig. Het zou veel angstaanjagender zijn als Rusland niets zou zeggen over hun oefeningen.”

Simoens zag er zelfs een 'positief' signaal in: “Als Rusland in het verleden teruggreep naar een nucleaire retoriek, was dat vaak een teken dat het op het slagveld niet goed ging. Met een beetje goede wil zou je deze boodschap dus als positief kunnen interpreteren: de Russen beseffen misschien dat hun beste pijlen stilaan verschoten zijn en het winteroffensief maar weinig heeft opgeleverd.” Bij de oefeningen zelf hoeven we ons trouwens geen spectaculaire zaken voor te stellen. De Russische pers spreekt over het 'uitvoeren van manoeuvres'.

“Intercontinentale ballistische missiles kunnen vanop een aantal lanceringstoestellen afgevuurd worden”, zei Simoens. “Het kan vanop vaste lanceringsplaatsen, maar ook vanop een vrachtwagen of een onderzeeër. Bij de oefeningen zal waarschijnlijk op basis van een verzonnen scenario de procedure overlopen worden. Daarbij zullen ze, bijvoorbeeld, de voertuigen eens laten rijden en een aantal communicatieketens testen. Maar dat wil niet per definitie zeggen dat er ook iets wordt afgevuurd. En, als dat toch gebeurt, is dat uiteraard zonder nucleaire kop.”

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht