ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De VS verplaatsten doomsday-vliegtuig naar Europa nu de Russische dreiging aanhoudt

Elke actie wordt door een reactie opgevolgd…
door Tsenne Kikke - zaterdag 4 maart 2023 18:10

"Is er een nieuwe wapenwedloop aan de gang?" is de hamvraag. Terwijl Vladimir Poetin de Satan II-kernraketten - met een reikwijdte tot wel 18.000 kilometer - dit jaar nog operationeel wil hebben, verplaatsten de VS een 'doomsday-vliegtuig' naar IJsland. De E-6B Mercury, die gebaseerd op een Boeing 707, dient als commandocentrum voor de nucleaire onderzeeërs van de Amerikaanse marine. Daarmee willen de VS aan Rusland een duidelijk signaal geven dat ze op alles zijn voorbereid.

De nieuwste versie van het vliegtuig kwam in 1998 in dienst en kan rechtstreeks communiceren met ballistische raketonderzeeërs van de Amerikaanse vloot. Bovendien kan de Mercury ook de intercontinentale ballistische raketten op afstand besturen.

In geval van een nucleaire oorlog zou de Amerikaanse president het toestel kunnen gebruiken als vliegend commandocentrum. Tot nu toe is dit echter nog nooit gebeurd. Zelfs George W. Bush zou na de aanslagen van 11 september 2001 de voorkeur hebben gegeven aan het Air Force One-vliegtuig.

Nadat Rusland zich terugtrok uit het nucleaire verdrag tussen de twee landen kan de overdracht van de E-6B Mercury aan IJsland worden gezien als een maatregel om zich opnieuw duidelijk te positioneren tegenover het Kremlin.

Elke E-6B kost ongeveer 140 miljoen dollar. Het vliegtuig is uitgerust met een reeks antennes die op verschillende frequenties kunnen communiceren. Het is 46 meter lang, heeft een spanwijdte van 45 meter en is 12,93 meter hoog. Zijn topsnelheid is 981 kilometer per uur en het kan 11.760 kilometer vliegen voordat het voor het eerst moet worden bijgetankt.

De bemanning bestaat uit 22 personen, waarvan 4 in de cockpit. Minstens één van de zestien E-6B-vliegtuigen van de VS is op elk moment in de lucht om klaar te staan voor onmiddellijke actie in geval van een aanval.

Bron: HLN

Volgens mij is het een duidelijk bewijs dat de VS en Rusland elkaar aan het uitdagen zijn... Ondertussen woedt de oorlog in Oekraïne alsmaar verder, maar talrijke moedige strijders mochten van de Wagnerbaas naar huis terugkeren...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht