ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Frankrijk herbewapent zich voor de oorlog die komt

Andere Europese landen zullen onvermijdelijk dat voorbeeld volgen…
door Tsenne Kikke - zaterdag 21 januari 2023 9:30

Geschiedenis herhaalt zich - en, vanwege het lage bewustzijnsniveau van de mens en het instinctieve animale deel dat in hem alsnog primeert, is een derde wereldoorlog bijna onvermijdelijk. Hopelijk komt die er niet al té snel. In elk geval pompt de Franse president Emmanuel Macron de komende jaren voor alle zekerheid 400 miljard euro in de Franse Defensie.

Terwijl de oorlog in Oekraïne binnenkort een jaar woedt, kondigde hij aan het defensiebudget van zijn land voor 2024-2030 tot dat bedrag op te trekken, zijnde een derde meer dan het vorige budget. "We moeten klaar zijn voor oorlogen die brutaler, talrijker en ambiguer worden," zei hij daarbij. Het Oekraïense conflict dat Europa in zijn greep houdt, legde al een paar keer de Franse militaire zwaktes bloot.

Na jaren van besparingen werd het Franse defensiebudget tijdens de vorige bestuursperiode ook al opgetrokken. Tussen 2019 en 2025 betrof het budget 295 miljard euro. Maar deze extra inspanning is volgens hem ongezien. "De inspanning staat in verhouding tot de gevaren. Dat wil zeggen dat ze aanzienlijk zijn’, zei de Franse president, die benadrukte dat "het leger de voorbije jaren werd hersteld, en nu zal worden getransformeerd. We moeten niet hetzelfde doen met meer, we moeten het beter doen."

De noodzaak om Frankrijk te herbewapenen is groot, zei Macron in een toespraak op de luchtmachtbasis van Mont-de-Marsan. "Er zijn veel bedreigingen. Die volgen elkaar niet op, maar worden gecombineerd" aldus Macron. Hij had het ook over een nieuwe manier van oorlog voeren "die schommelt tussen technologische verfijning en brutaliteit, met name in Oekraïne, waar we scènes zien waarvan we dachten dat ze tot de tijd van Verdun of de Somme behoorden."

Hij hamerde op soevereiniteit en wil ook de Franse kernmacht en de militaire inlichtingendienst verder uitbouwen en kondigde aan dat het aantal reservisten, momenteel 40.000, zal verdubbelen. Ook cyber- en ruimtedefensie krijgen extra aandacht. In de Franse overzeese gebieden zal ook extra geïnvesteerd worden, met name in de Stille Oceaan, de frontlinie van mogelijke toekomstige confrontaties, waar de expansiedoelen van China tot bezorgdheid leiden.

Bron: De Standaard

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht