ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dit land is mijn land, dit land is jouw land …

Over: hoe de geschiedenis zichzelf herhaalt ...
door Tsenne Kikke - woensdag 23 juli 2014 16:05

Je hoeft niet over een bijgelovige natuur te beschikken, noch over universitaire diploma's, om te weten dat geschiedenis zich herhaalt. Zelfs onze persoonlijke geschiedenis. Indien je naar gisteren kijkt, heb je een klein idee van hoe morgen er zal uitzien, of toegaan.

Je kent toch toppunt van krankzinnigheid? Zijnde: dag-in, dag-uit hetzelfde doen, vanavond gaan slapen met de verwachting dat morgen er geheel anders zal uitzien, zoals: wonen in het huis van je dromen, samenleven met de meest ideale partner die bij jou past, met de auto van jouw dromen naar het werk rijden van jouw dromen, dat het saldo van jouw bankrekening het miljoen overtreft, enzovoorts, enzovoorts.

Zeer veel mensen buiten dit uit. Zo verrijken auteurs van boeken, cursusleiders, en zo meer, zich door op de verbeeldingskracht van de gewone mens in te spelen, alsof de mens iets aan de situatie, die hij in wezen zélf heeft gecreëerd, of aangetrokken, iets kan wijzigen. Ik bedoel: wijzigen, met de garantie van een zeer goede afloop. Meestal, op misschien enkele uitzonderingen na, geraakt men van de regen in de drop.

Hoe geschiedenis zichzelf herhaalt

Onderstaande videoclip geeft jou eveneens een idee van hoe diverse volkeren, in de naam van hun eigen godheid, al duizenden jaren lang vechten om eenzelfde lapje grond. In dit geval gaat het over Zion, het zogenaamde 'Beloofde Land'. Jeruzalem, en het Land van Israël, worden voornamelijk door Joden soms ook Zion genoemd. De term 'zionisme' is hiervan afgeleid.

Zionisme is een nationale beweging en ideologie, die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israëlitische koninkrijken Israël en Judea lagen. Het heimwee naar Zion stamt uit de tijd van de Joodse ballingschap in Babylonië die in de Bijbel wordt beschreven.

Een zekere Nina Paley heeft dit in onderstaande videoclip, getiteld 'This Land Is Mine', op een prachtige manier weergegeven. Natuurlijk waren er bepaalde menstypen die de onderliggende boodschap ervan niet begrepen, zijnde: 'Who's-killing-who?', en afkwamen met commentaren, zoals: 'De Babyloniërs waren anders gekleed', et cetera.

Zoals ik reeds eerder schreef zullen oorlogen altijd blijven bestaan zolang de mens zijn bewustzijnsniveau niet verhoogt en het instinctieve animale deel in zichzelf niet ontstijgt; dit, vanaf de eerste levensjaren. Maar welk type mens, ouder, opvoeder, of onderwijzer, kan daar vandaag de dag in aanmerking voor komen? Weet jij het?

Enerzijds ontbreekt het vak 'Ware Zelfkennis' in alle scholen, maar anderzijds mogen we niet klagen. We komen van heel ver: ooit waren we holbewoners. Geef de mens dus nog een extra 200.000 jaar de tijd om met dezelfde snelheid te blijven evolueren naar datgene wat we 'volwaardig mens-zijn' zouden kunnen noemen.

Vergeet dus 'de mensheid', en werk aan jeZelf.

Huiswerk

Maak zélf eens een 'Evolutionaire Ladder' op, en plaats elk land, die over een bevolking beschikt - dat een meerwaarde is voor dat land - geheel bovenaan, en de meest primitieve volkeren onderaan.

Op de hoeveelste plaats zet je Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Haïti, Syrië, Egypte, Israël, Oeganda, Palestina, Somalië, de Verenigde Staten, enzovoorts?

Zo lezen we, bijvoorbeeld: "Hoewel de Palestijnen in Jordanië ongeveer de helft van de bevolking uitmaken zijn zij ondervertegenwoordigd in het Jordaanse bestuur. Negen van de 55 senators die door de koning zijn benoemd zijn Palestijns en in de kamer van afgevaardigden bezetten zij 18 van de 110 zetels. Palestijnen worden gediscrimineerd op de arbeidsmarkt en hun toegang tot de universiteit is beperkt."

Israël is geen gevaar voor de mensheid. Zeer veel Arabische landen wel. Maar Israël is wél een gevaar voor zichzelf. Het wordt alom gezien als een kernmacht: het bezit nucleaire faciliteiten en algemeen wordt aangenomen dat het land in het bezit is van kernkoppen. Israël heeft het Non-proliferatieverdrag niet ondertekend en niet alle nucleaire instellingen worden van buitenaf geïnspecteerd. Het land houdt een 'nucleaire ambiguïteit' vol. Anders gezegd: het heeft altijd ontkend in het bezit te zijn van kernwapens, maar zegt wel de capaciteit te hebben om ze te produceren.

Israël, gezien vanuit Amerikaans oogpunt

Wat de Israëlische Geschiedenis betreft, hebben de Amerikanen er een eigen opinie en visie over... Hun uitgangspunt is dat Israël vrede wil en aan de Palestijnen dolgraag een eigen staat willen toekennen, maar dat de Arabische landen de Joden niet in hun buurt willen hebben, en zelfs de mening zijn toegedaan dat Israel niet het recht heeft te bestaan.

Nabericht: De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Ron Dermer, heeft op een gala van de Christians United for Israël in Washington maandagavond enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over de oorlog in de Gazastrook. "Sommigen beschuldigen Israël schaamteloos van genocide en van oorlogsmisdaden,' zei Dremer. 'Maar de waarheid is dat het Israëlische leger de Nobelprijs voor de Vrede zouden moeten krijgen voor haar terughoudendheid in de strijd tegen Hamas..."

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht