ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Oekraïne: Momenteel draait het vooral rondom het zwaarbevochten Soledar

Russische ruzie rond Soledar en onzekerheid over wie de stad in handen heeft.
door Tsenne Kikke - zaterdag 14 januari 2023 16:00

Poetin lijdt meer en meer aan gezichtsverlies. Rusland doet er dan momenteel ook alles aan om koste wat kost een nieuwe overwinning te boeken. Maar, terwijl Russische bronnen bekvechten over wie – de Wagnergroep of het geregeld leger – het Oost-Oekraïense mijnstadje Soledar veroverd zou hebben, ontkende Zelensky pertinent dat Rusland Soledar in handen heeft.

Het was een vreemde zaak. Vrijdag meldde het Russisch ministerie van Defensie dat het leger de stad Soledar had ‘bevrijd’. In die mededeling werd geen melding gemaakt van de private Wagnergroep, die volgens diverse bronnen aan Russische kant de hoofdmacht of zelfs de enige macht zou zijn die in Soledar vecht. Kort na de mededeling van het ministerie volgde inderdaad een soort rechtzetting door de privémilitie, die er het ministerie van beschuldigde ‘de verwezenlijking van anderen’ te stelen.

Vervolgens kwam er een nieuwe mededeling van het ministerie, waarin het Russische leger ‘de moed’ van de strijders van de Wagnergroep in het gevecht om Soledar prees, een zeldzaam teken van erkenning tussen de twee vaak rivaliserende structuren.

Terwijl de twee groepen – leger en Wagner – berichtten dat Soledar gevallen was, meldde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in zijn dagelijkse videoboodschap dat de gevechten om het plaatsje verdergezet worden.

"De moeilijke strijd rond Donetsk gaat verder," aldus Zelensky. "Het gevecht om Bachmoet en Soledar, om Kreminna, om andere steden en dorpen in het oosten van het land gaat verder."

Hij verwees naar de onenigheid tussen Russisch leger en Wagnergroep als "een duidelijk signaal van een mislukking. Ze zijn elkaar al aan het afsnauwen over wie de tactische vooruitgang op zijn conto mag schrijven."

Tevens richtte hij woorden van dank aan de Oekraïense troepen die Soledar en Bachmoet verdedigen, en bracht een eerbetoon aan het internationale legioen, dat uit buitenlanders  bestaat en in Bachmoet strijd voert.

De Russische en Oekraïense claims inzake Soledar kunnen tot nog toe niet onafhankelijk worden gecontroleerd. Wel is Soledar, net als Bachmoet, een toegangspoort tot Kramatorsk. Om een Russische doorbraak te verhinderen, trachten de militairen van het Oekraïense 46ste Luchtmobiele Brigade er nog stand te houden. Want, de verovering van Soledar zou de Russen kunnen helpen om Bachmoet langs het noorden te omsingelen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht