ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ben je lui? Last van uitstelgedrag? Bezorgd? Ongelukkig? Laat je door Ghanim inspireren…

Morgan Freeman en Ghanim Al Muftah brachten een krachtige boodschap op de openingsceremonie van het WK in Qatar.
door Tsenne Kikke - maandag 21 november 2022 16:46

Tijdens de openingsceremonie van het WK bracht de Amerikaanse acteur Morgan Freeman een boodschap van eenheid en hoop, maar hij deed dat niet alleen. Hij kreeg het gezelschap van Ghanim Al Muftah, een 20-jarige YouTuber, atleet, ondernemer en filantroop. Hij is een vedette in Qatar en uitgeroepen tot ambassadeur van het WK. Door een zeldzame aandoening mist hij een groot deel van zijn onderlichaam. Dat belet hem niet om met een opmerkelijke spirit in het leven te staan zijn en stoutste dromen waar te maken. Wie is deze jongeman, die met een opmerkelijk levensverhaal en een verbluffend optimisme miljoenen mensen weet te inspireren?

In 2001 kreeg de moeder van Ghanim te horen dat ze zwanger was van een tweeling, twee jongetjes. Een van de baby's leed aan het caudaal regressie syndroom, een zeldzame genetische aandoening waarbij de onderste helft van het lichaam zich niet goed kan ontwikkelen. Volgens de artsen zou de baby een zeer slechte levenskwaliteit hebben en niet lang leven. Ze raadden de ouders een abortus aan, maar zij gingen daar niet op in. Ze wilden dat hun twee zoontjes samen zouden opgroeien.  

En zo geschiedde. Ghanim groeide op met het eeuwige positivisme en levensmotto van zijn ouders: "niets is onmogelijk". Zijn vader en moeder stonden erop dat Ghanim een gewoon leven leidde, voorbij de grenzen van zijn beperking. En dus ging Ghanim samen met zijn broer Ahmad en zijn schoolvriendjes voetballen, met schoenen aan zijn handen in plaats van aan zijn voeten. Hij leerde zwemmen en skaten en volgde judoles. Daar kwamen er later diepzeeduiken, ijshockey en bergbeklimmen bij.

In 2015 - hij was toen nog maar 13 - vertelde hij zijn levensverhaal op het YouTube-kanaal van de Paralympische Spelen. "Iedereen heeft het recht om te dromen en heeft ambities die hij kan bereiken. Ik wil dat mensen begrijpen dat mensen met een beperking in staat zijn om te geven en actief zijn in de samenleving", klonk het. Toen al was Ghanim bijzonder actief op sociale media, met bijna 1 miljoen volgers op Instagram, en zette hij zich met zijn familie in voor goede doelen. Zijn droom was om later zelf deel te nemen aan de Paralympische Spelen...

Drie jaar later beklom Ghanim de Djabal Shams in Oman, de hoogste berg in de hele Golf-regio. Hij wil later ook nog de Mount Everest, de hoogste berg van de wereld, aan zijn lijstje toevoegen.

Naast atleet is Ghanim ook de jongste ondernemer in Qatar ooit. Hij richtte als tiener 'Gharissa Ice Cream' op, een bedrijf dat ijs verkoopt en aan huis levert. En met succes: het bedrijf heeft intussen zes vestigingen en stelt zestig mensen te werk. Ghanim wil meerdere vestigingen in de hele Golf-regio en hoopt op termijn 'Gharissa Ice Cream' te kunnen uitbreiden tot een wereldwijd merk.

Ghanim is intussen 20. Hij heeft zijn eigen website, een Instagram- en YouTubekanaal waarin hij filmpjes deelt met zijn miljoenen volgers. Vol enthousiasme en met een eeuwige glimlach vertelt hij over zijn leven, zijn dromen, zijn ambities. Maar ook moeilijke momenten steekt hij niet weg. Elke dag heeft hij medische verzorging nodig en elk jaar ondergaat hij gespecialiseerde chirurgische ingrepen in Europa. "De grootste uitdaging is dat ik voortdurend medische zorg nodig heb, en dat is heel vermoeiend," vertelde hij in het filmpje van de Paralympische Spelen. "Gelukkig heb ik veel geduld."

Ghanim zegt dat hij zijn optimisme en levenskracht van mijn moeder heeft. "Ze heeft mij geleerd dat om positief te blijven, dat het leven mooi is, dat niets onmogelijk is". En hij wil ook anderen helpen. Samen met zijn familie heeft hij, bijvoorbeeld, de 'Ghanim Al Muftah Association for Wheelchairs' opgericht. Ze kopen oude rolstoelen, knappen ze op en geven ze dan aan kinderen van wie de ouders het niet kunnen betalen. Er is ook het Be Positive-project: een oproep tot vrede en liefde.

De 20-jarige Qatarees is een veelgevraagde motivational speaker in scholen, bedrijven en organisaties. Twee jaar geleden werd hij gevraagd voor een TEDTalk op een TEDx-evenement in Qatar. Voor een publiek van Qatarese studenten en zakenlui vertelde hij bijna een kwartier lang over zijn inspirerende levensverhaal. Het leverde hem een staande ovatie op.  

Laat je inspireren...

Het WK Voetbal in Qatar maakt Ghanim nu ook in de rest van de wereld beroemd. Zijn toespraak tijdens de openingsceremonie was waarschijnlijk voor het grootste publiek ooit. "Wanneer je hier aankomt, verwelkomen wij je in ons huis. Met tolerantie en respect kunnen we samenleven", zei hij. Momenteel studeert hij politieke wetenschappen aan de universiteit van Loughborough, in het Verenigd Koninkrijk. Eerder sprak hij de wens uit diplomaat te worden, en als het even kan, premier van Qatar.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht