ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Doodle: Een jeugddroom uitwerken kan ook monochroom geschieden

Ooit al eens zelf gedoodled?
door Tsenne Kikke - vrijdag 7 oktober 2022 17:24

Ooit was er een tijd dat ik de tijd had om te doodlen. Nu, iets van een 60-tal jaren later vind ik die tijd niet meer. Niet dat ik ernaar op zoek ben - want, zelfs als ik die weervind, zal ik het aan andere zaken besteden, tenzij ik een koper vind die tegelijkertijd deze website sponsort. :-)

Tevens trachtte ik enkele jaren geleden via 'Doodleloo' mensen tot doodlen aan te zetten. Maar, zoals het in wezen te verwachten was, kon ik op niemands hulp rekenen - met als gevolg, dat het concept doodbloedde.

Anderzijds stootte ik enkele dagen geleden op het verheugend nieuws dat er mensen zijn die van doodlen een beroep hebben gemaakt.

Mr. Doodle - echte naam Sam Cox - is een Engelse artiest uit Tenterden, geboren in 1994, en één van hen. Hij begon zijn artistieke carrière op negenjarige leeftijd door de muren van zijn slaapkamer vol te krabbelen. Al snel creëerde hij zijn eigen universum, zijnde: het iconische DoodleLand. Zijn wereld wordt bevolkt door dichte groepen personages, objecten en patronen die zich vermenigvuldigen. Mr. Doodle beperkt zich niet louter tot muren: zijn krabbels verspreiden zich ook naar meubels, boeken, kleren en metrostellen.

Ware Kunst kunnen we het niet noemen, noch kunst met een kleine letter: eerder kunstig, op de rand van kitsch, misschien. Nochtans haalden sommige van zijn werken het bedrag van 1 miljoen Amerikaanse dollar, vooral in Azië.

Hij kocht een herenhuis met 13 kamers in Kent, in het zuidoosten van Engeland, en in 2019 transformeerde hij het met de hulp van zijn familie en vrienden in een perfect witte canvas, ... klaar om aan zijn doodles te beginnen.

Hij begon in de slaapkamers en bekrabbelde de bovenverdieping, inclusief een 'wolkenkamer' om na te denken. Elke kamer heeft een los thema. Het eindigde met gespoten tekeningen aan de buitenkant van zijn statige huis; met weerbestendige verf, natuurlijk. Hij heeft ook zijn Tesla-auto met doodles 'beklad', waar schoolkinderen graag naar zwaaien als hij door de stad rijdt.

Het huis is monochroom en zorgt voor sterke contrasten. Zijn vrouw, Alena, bekend als mevrouw Doodle, is ook betrokken geweest. Ze komt uit het Oekraïense Kharkiv. Ikzelf zou er niet in kunnen verblijven. In dat huis, bedoel ik.

Voor de kunstsnobs, die de nederige doodle misschien niet als een hoge kunstvorm beschouwen, zei Cox dat hij studenten in klaslokalen - of, mensen die vastzitten in vergaderingen, wil aanmoedigen om hun werk nooit als 'slechts een doodle' te beschouwen en te weten dat het 'jou heel ver kan brengen. Tot in China zelfs...

Nochans zijn indrukken de belangrijkste vormen van 'voeding'. Anders gezegd: dat koppel beseft niet wat ze zichzelf aandoen. Zouden ze er, vanwege de overdaad die schaadt, met-ter-tijd knettergek van kunnen worden?... :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:
Mijn e-mail adres:
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht