ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In de wachtrij om Koningin Elizabeth II een laatste groet te brengen…

Was jij er ook bij? Ik bedoel: terwijl je het op de tv-beelden volgde?
door Tsenne Kikke - zondag 18 september 2022 20:46

Het is logisch dat de overleden Koningin Elizabeth I een staatsbegrafenis kreeg. Toegegeven: de Queen vervulde haar rol op een meest professionele 'Britse' manier. Of ze in het dagdagelijkse privé-leven een aangenaam mens was, weet ik niet. Wel houd ik er een mening op na. In elk geval moet je de mens kennen om te begrijpen waarom er op voorhand verwacht werd dat er tot wel 1.000.000 mensen afscheid zouden komen nemen... Ik vermoed dat men haar als een familielid aanschouwde. Zo werkt identificatie eenmaal. Voeg er dan nog een beetje massahypnose aan toe en je begrijpt die enorm grote toeloop.

Mensen wachtten uren, mogelijk 's nachts, met weinig gelegenheid om te rusten omdat de rij in beweging bleef. Weet, bijvoorbeeld, dat het nu in London 's nachts al behoorlijk koud is. De wachtrij was op een bepaald moment bijna 8 kilometer lang, goed voor minstens 14 uur aanschuiven. Je moet het er maar voor over hebben... De meeste van die mensen zouden zich nochtans hoogstwaarschijnlijk ergeren aan het feit dat een trein, tram of bus vijf minuten te laat aankomt.

Het Britse ministerie van Cultuur riep vandaag op om niet meer aan te schuiven om een laatste groet te brengen. ‘Om teleurstelling te voorkomen’, klonk het. In de late namiddag stonden er nog honderden mensen in de rij, en vanochtend bedroeg de wachttijd nog immer dertien en een half uur...

Mensen die al in de rij zijn stonden, kregen gekleurde polsbandjes, zodat ze konden vertrekken om iets te gaan drinken of om naar het toilet te gaan om dan weer naar hun plaats te kunnen terugkeren. Onderweg waren er op verschillende punten langs de route meer dan 500 mobiele toiletten. Tof, hé! Vraag me niet hoeveel het gehele spektakel in deze tijd van besparingen heeft gekost.

Enkele menselijke voorbeelden...

Sam Mason is twee keer de kist van koningin Elizabeth gaan groeten. Hij begon aan te schuiven donderdagavond om 23.30 uur en deed er twaalf uur over. Daarna ging hij naar huis, moest met de wagen naar de garage voor een onderhoud om daarna een tweede keer aan te schuiven. Bekijk maar eens hoe fier hij over zijn twee polsbandjes is... :-)

Tweemaal! Waarom? "Hier wordt geschiedenis geschreven en daar wil ik een rol in spelen," vertelde hij aan de BBC. "Dit maak je maar één keer in een leven mee." Of twee keer dus... Het verschil tussen beide bezoekjes? De eerste keer deden zijn benen pijn, de tweede keer veel minder. Een derde keer wou hij niet meer langsgaan. De voorbije 48 uur had hij naar eigen zeggen slechts twee uur geslapen. Eens lekker slapen, stond dus bovenaan zijn agenda. Wat hij natuurlijk niet beseft, is dat hij nog nooit in zijn leven - al was het maar voor één seconde - écht wakker is geweest. :-) Jij wel, beste lezer?

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht