ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier exorcisme: Geloof jij ook dat mensen door demonen kunnen worden bezeten?

Waarom je er goed aan doet om tijdens een duivelsuitbanning minstens één varken in de buurt te hebben.
door Tsenne Kikke - zondag 13 februari 2022 18:19

1) Heb jij ook weleens last gehad van gedachten waarvan je als nuchter mens niet akkoord mee was?...

2) En, ben je jezelf bewust van het feit dat je - naast de 1001 kleine ikjes - ook nog over verschillende persoonlijkheden beschikt; persoonlijkheden, waarvan elk van hen een bepaalde rol in jouw leven vervult?

Vooral goede acteurs kunnen verschillende nieuwe rollen aannemen, maar geesteszieken ook. In krankzinnigengestichten, bijvoorbeeld, kan men mensen aantreffen die overtuigd zijn dat ze Jezus of Napoleon zijn.

Dan heb je miljarden mensen die met een Jekyll en Hyde-syndroom op deze aardbol rondlopen, waarbij de ene persoonlijkheid iets uitvoert, waarvan de anderen geen weet hebben - of, er niets van willen afweten en de handen in onschuld wassen.

Daarnaast lopen er velen op deze planeet rond die beweren 'stemmen' te horen, zelfs die van God of Duivel, bijvoorbeeld. En, van zodra ze zich met die stemmen identificeren, worden ze - vooral door mensen met een enorm laag niveau van bewustzijn - als 'bezetenen' aanschouwd, in plaats van gewoonweg: (tijdelijk) 'geestesgestoord'.

Weet, dat in vroegere tijden geestesziektes zoals schizofrenie, psychopathie en het Down syndroom ook als bezetenheid werden aanschouwd.

Doch, zelfs nog vandaag de dag zijn er nog veel teveel mensen die geloven dat duivels, boze geesten, spoken, demonen, en zo meer, buiten onze verbeeldingswereld effectief bestaan, en dus met een middeleeuws denken rondlopen.

Het is net alsof ze ooit gehypnotiseerd werden, tijdens die trance dingen hebben aanhoord, en daarna nooit meer wakker zijn geworden. Wie zei alweer: "Ontwaak!" - "Word wakker!" - "Ontslaap!"? Maar, 'k geef toe dat slapen als aangenaam kan worden ervaren.

Over het thema 'exorcisme' heb ik het eveneens reeds meermaals gehad, en het zijn vooral priesters, die het bestaan van duivels en demonen blijven bevestigen om 'gelovigen' angst aan te jagen, en hen daardoor te verplichten om in een Hel en Vagevuur te blijven geloven. Volgens mij zijn die geestelijken zélf een klein beetje geestelijk gestoord. Gabriele Amorth was één van hen. Hij was een Italiaans rooms-katholieke priester die - volgens hemzelf - tienduizenden duiveluitdrijvingen uitvoerde. Zo beweerde hij, bijvoorbeeld, dat het beoefenen van yoga en het lezen van de boeken over Harry Potter duivelswerk betrof. Die sterveling met een akelige uitstraling stierf in 2016 op 91-jarige leeftijd.

In 2017 presenteerde William Friedkin zijn documentaire, getiteld: 'The Devil and Father Amorth', tijdens het 74ste 'Venice Film Festival'.

Het is dezelfde William Friedkin, die 49 jaar geleden de regisseur was van de film 'The Exorcist', gebaseerd op een fictief verhaal. Deze film uit 1973 werd één van de meest succesvolle horrorfilms van zijn tijd, met een wereldwijde opbrengst van 440.000.000 dollar. Ooit gezien? En, hoe deed ze dat? Ik bedoel: haar hoofd zo omdraaien?...

Nog meerdere effecten uit 'The Exorcist'...

William Friedkin over 'De Zin van het Leven en God'...

Voor hetzelfde geld had hij eveneens kunnen zeggen: "Laat eender wie ervan overtuigd is dat er een godheid bestaat de hand opsteken. Hoe kan je weten dat er een god bestaat? Hoe in godsnaam weet je dat?... Hoe weet jij het?... Ik meen het, ik ben echt nieuwsgierig. Stilte..."

In elk geval: indien je met een demonische bezetenheid te maken krijgt, doe je er bij de uitdrijving misschien goed aan om enkele varkens in de buurt te hebben. Op Wikipedia lezen daar het volgende over...

In het Nieuwe Testament van de Bijbel wordt herhaaldelijk melding gemaakt van mensen die door boze geesten waren bezeten, en die vervolgens door Jezus of zijn volgelingen daarvan zijn bevrijd.

Een bekend Bijbels voorbeeld is dat van een man aan de oostzijde van het Meer van Gennesaret, die door een legioen van geesten in bezit was genomen, en zich daardoor als een woesteling in de wildernis had opgehouden. Toen Jezus de onreine geesten begon uit te drijven, smeekten deze Hem om in de streek te mogen blijven. Jezus stond toe dat ze in een kudde varkens hun intrek namen, waarna deze dieren dol werden en zich in het meer stortten.

Maria Magdalena (ook wel aangeduid als Maria van Magdala), een bekende Nieuwtestamentische volgelinge van Jezus, was door Hem van zeven boze geesten bevrijd.

Misschien wist Jezus iets van hypnose af?... Ook van massa-hypnose zelfs. Denk, bijvoorbeeld, aan het Bruiloft te Kana, waar hij 'water in wijn veranderde'. Of, aan het feit dat hij mensen kon doen geloven dat hij over het water liep. Of, aan de vermenigvuldiging van de vijf broden en twee vissen..., en zo meer. :-)

Ter herhaling...

Och, de bedoeling van 99% van al mijn blogs is grotendeels om lezers te laten nadenken, zijnde: een denken dat na het (dood)gewone, mechanische denken geschiedt. Geloof dus geen woord van alles wat ik publiceer! Denk er wél zelf over na. Eigenlijk zou je een zelfstandig na-denken op alles wat je ziet, leest en hoort moeten toepassen. Oké, het vergt inspanning, dat wel, superinspanningen misschien. Maar, hoe anders kan een mens 'wakker worden'? Enig idee?...

Domme vraag

Hoe kunnen mensen, die veronderstellen dat ze 'wakker zijn', daar 'enig idee' over krijgen? :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht