ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nieuws uit Oekraïne vult deze pagina op

Recent nieuws uit Oekraïne…
door Tsenne Kikke - dinsdag 30 augustus 2022 23:36

- Oekraïners gingen in de tegenaanval. Het Oekraïense leger is gisteren begonnen met zware aanvallen op de Russische frontlijnen nabij de stad Cherson. Volgens een adviseur van Zelenski hebben Oekraïense troepen op meerdere plaatsen de Russische linies doorbroken. Ze zouden vier dorpen nabij Cherson hebben ingenomen. Dit nieuws kon niet onafhankelijk bevestigd worden.

Nu Oekraïne een tegenoffensief is begonnen nabij de stad Cherson, riep Volodomir Zelenski de Russische soldaten op om te vluchten. "Als ze willen overleven, is het tijd om te vluchten. Ga naar huis;" verklaarde hij, en voegde eraan toe dat het Oekraïense leger de Russische soldaten 'tot aan de grens' zal opjagen.

- Oekraïne heeft een nieuwe manier gevonden om de Russische troepen te slim af te zijn. Sinds enkele weken zet het houten nepdoelwitten in die door de lens van Russische drones vaak niet te onderscheiden zijn van echte, geavanceerde raketsystemen. De Russen zouden er al minstens tien dure kruisraketten op afgeschoten hebben, volgens de krant ‘The Washington Post’.

- De Verenigde Staten verklaarden al in juli dat Rusland wellicht uit was op Iraanse gevechtsdrones. Zo zou een Russische regeringsdelegatie een Iraanse luchthaven hebben bezocht voor een demonstratie van drones met aanvalscapaciteiten, aldus het bericht toen. Poetin zelf reisde in juli eveneens naar de Iraanse hoofdstad Teheran voor een topontmoeting met zijn Iraanse en Turkse ambtgenoten.

Ondertussen heeft Iran zijn eerste drones aan Rusland geleverd om in Oekraïne te gebruiken. Volgens de 'Washington Post', die zich beroept op bronnen binnen de inlichtingendiensten, werden op 19 augustus minstens twee verschillende soorten onbemande vliegtuigen bezorgd.

De drones zouden kunnen worden ingezet voor de beschieting van radarinstallaties, artillerie en andere militaire doelen. De Russen kregen bij de eerste tests echter te maken met heel wat mankementen en waren 'niet tevreden'. Volgens de krant verwacht de Amerikaanse regering dat Iran nog eens honderden drones aan Moskou zal leveren.

- Israëlische satellietbeelden bewezen dat Rusland luchtafweersystemen van Syrië heeft verhuisd. Die zouden nu in Rusland staan, vlakbij de Krim.

- Rusland heeft een tweede verdachte genoemd in de moordzaak op Daria Doegina, namelijk: de Oekraïner Bodgan Tsiganenko. Volgens Moskou zou hij de technische ondersteuning van de aanslag op zich hebben genomen. Oekraïne ontkent echter elke betrokkenheid.

- Een team van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) is maandagmorgen vertrokken naar de nucleaire site in de Oekraïense stad Zaporizja, die door Russische soldaten wordt bezet. De gevechten in en rond de site zorgden wereldwijd voor ongerustheid. Rafael Grossi, de baas van het Atoomenergieagentschap, moet de inspectie van de fel bevochten kern­centrale tot een goed einde brengen.

Nota: gelieve nota van de 'nieuwe aanpak' te nemen, beste lezer - met als gevolg, dat je alles wat Oekraïne betreft in kranten, tijdschriften en op het internet zult kunnen lezen, tenzij de eclectici er ook iets aan hebben.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht