ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Oekraïne: … niets met 'spiritualiteit' te maken dus

Volodimir Zelenski ziet het groots…
door Tsenne Kikke - woensdag 24 augustus 2022 0:48

Volodimir Zelenski zei tijdens de internationale Crimea Platform Conferentie dat hij de controle wil terugwinnen op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim.

"De Krim terugnemen op de Russen zou ‘de grootste stap' zijn richting einde van de oorlog," aldus Zelenski. "Het begon op de Krim, en het eindigt op de Krim. Het is noodzakelijk om de Krim te bevrijden. Op die manier zal ook de openbare orde in de wereld hersteld worden."

Volgens hem namen vertegenwoordigers van zestig landen aan die conferentie deel. De meesten volgden het online. De Poolse president Andrzej Duda was daarvoor wel naar de Oekraïense hoofdstad afgezakt.

"De Krim was, is en blijft een deel van Oekraïne, net zoals Gdansk een deel is van Polen, Nice een deel van Frankrijk, Keulen een deel van Duitsland, en Rotterdam een deel van Nederland," zei Duda. De Poolse president vroeg de wereldleiders om niet weg te kijken van de Russische agressie.

Rusland gebruikt de Krim als basis voor raketaanvallen op Oekraïne. Volgens Zelenski hebben de bezetters van het schiereiland er een ecologisch rampgebied van gemaakt en een militaire springplank voor agressie. "Een paradijs werd veranderd in een depressieve en afhankelijke regio, in een regio van hoge hekken, prikkeldraad en wetteloosheid."

In een online reactie zei de Britse premier Boris Johnson dat de verovering van de Krim door de Russen een directe voorloper was van de hedendaagse oorlog. Volgens hem plant Vladimir Poetin meer annexaties en meer schijnreferenda, en benadrukte dat zulke annexaties nooit erkend mogen worden.

Op die persconferentie drukte Zelenski dus vooral op het feit dat Oekraïne alle middelen zal inzetten die nodig zijn om de Krim te heroveren, en dat het daarvoor niet eerst zal overleggen met andere landen.

- Volgens de dagelijkse update van de Britse inlichtingendiensten hebben Russische militairen een alternatief gevonden voor de vernielde strategische Antonivski-brug in de stad Cherson. Een pontonbrug in de buurt zou de oversteek voor de Russen nu faciliteren. Daardoor moeten de Russische troepen niet langer via overzetboten worden bevoorraad.

- De komende dagen zullen de Russen meer burgerdoelwitten en regeringsgebouwen onder vuur nemen. Dat beweerden de Amerikaanse inlichtingendiensten. De Verenigde Staten verscherpten daarom het veiligheidsadvies. De ambassade in Kiev riep landgenoten nogmaals op om het land zo snel mogelijk te verlaten en gaf tips hoe je een raketaanval kan overleven.

De bevindingen van de VS liggen in lijn met de vrees voor extra aanvallen naar aanleiding van de Oekraïense onafhankelijkheidsdag. Woensdag vieren de Oekraïners dat ze 31 jaar geleden onafhankelijk werden toen de Sovjet-Unie uit elkaar viel. Het is tevens de dag waarop de oorlog een half jaar oud wordt.

- De Russische inval in Oekraïne heeft op zes maanden tijd ongeveer 9.000 slachtoffers gemaakt in het Oekraïense leger. Dat meldde de bevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, Valeri Zaloezjny, geciteerd door het persagentschap Interfax-Ukraine. Het gaat om eigen cijfers, die niet onafhankelijk bevestigd zijn. Bovendien vielen er 5.587 burgerdoden te bespeuren, plus 7.890 gewonden. Rusland communiceert al sinds maart niet meer over de dodentol, maar volgens Amerikaanse inlichtingendiensten zijn het er daar ongeveer 15.000.

- In de Russische hoofdstad waren er na haar crematie honderden mensen aanwezig op de begrafenis van Daria Doegina. Er waren verschillende politici aanwezig. Ook haar vader nam even het woord, en zei: "Wie met haar begaan is, zou ze oproepen om het orthodoxe geloof te beschermen, de mensen te beschermen en het vaderland te beschermen. Ze stierf voor Rusland, in het moederland en aan de frontlijn. Die is hier, niet in Oekraïne."

Tevens zei Aleksandr Doegin dat het 'Oekraïense nazi-regime' achter de dodelijke aanslag op zijn dochter zit. "De vijanden van Rusland hebben haar vermoord. We hebben alleen de overwinning nodig. Mijn dochter gaf er haar meisjesleven voor. Dus: haal de zege binnen."

“Het was een barbaarse misdaad, waarvoor geen vergeving mogelijk is”, zei Lavrov dinsdag op een persconferentie. “Er kan geen genade zijn voor de bedenkers, de opdrachtgevers en de uitvoerders.”

Rusland beschuldigde de Oekraïense geheime dienst er nogmaals van achter de moord op Daria Doegina te zitten, maar Kiev ontkende elke betrokkenheid. “We werken niet op deze manier,” verklaarde het hoofd van de Oekraïense nationale veiligheidsraad.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht