ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wist je dat neuriën heilzaam is voor jouw lichaam?

Ik wist het in elk geval niet… Nu wel! :-)
door Tsenne Kikke - donderdag 10 maart 2022 5:18

Neuriën wordt met de Italiaanse muziekterm 'bocca chiusa'  aangegeven. Het is zingen met gesloten mond, waarbij het geluid, zoals dat door de stembanden gemaakt wordt, door de neus hoorbaar gemaakt wordt. Het volume dat met neuriën mogelijk is, is veel lager, onder meer omdat de als resonator optredende mondholte geen rol speelt.

Als je neuriet terwijl je dit leest, kan jouw lichaam dankzij de teweeggebrachte trillingen heilzame bijwerkingen ondervinden. In feite is er geen betere manier om jouw geest te kalmeren en jouw stemming op te peppen dan door een vrolijk deuntje te neuriën. Bovendien blijkt dat neuriën alleen al jouw sinussen gezond kan houden.

De resulterende oscillatie bij het uitademen helpt bij de circulatie van gezonde stikstofrijke lucht in de neusbijholten, wat een betere omgeving creëert om je te helpen beschermen tegen ziekteverwekkers.

"Als je 10 seconden neuriet, wordt alle lucht uitgewisseld," zei Eddie Weitzberg, M.D., een onderzoeker aan het Karolinska Instituut en arts in het Zweedse Karolinska Universiteitsziekenhuis. "Bij een normale ademhaling duurt dat tussen een half uur en een uur."

De betere ventilatie kan helpen bij de preventie van sinusinfecties, vooral bij mensen die vatbaar zijn voor steeds terugkerende infecties, zei hij.

Eerder onderzoek van Dr. Weitzberg en zijn collega's toonde ook aan dat mensen die neuriën terwijl ze gedurende vijf seconden gestaag uitademen door hun neus, de hoeveelheid stikstofmonoxide in hun neusholte (die naar binnen wordt gepompt vanuit de sinussen, die er voorraden van hebben) met een factor 15 verhogen in vergelijking met het normaal uitademen gedurende vijf seconden. Die piek in stikstofmonoxide biedt een kans om meer van het heilzame gas in de longen te krijgen, zei Lou Ignarro, Ph.D., emeritus hoogleraar moleculaire en medische farmacologie aan UCLA die een Nobelprijs won voor zijn ontdekkingen over stikstofmonoxide. "Als je na het neuriën onmiddellijk inademt door jouw neus, kun je een groot deel van het stikstofmonoxide opvangen," zegt hij.

Het grote voordeel van die injectie in jouw longen is dat stikstofmonoxide cellen in het hele lichaam helpt ziekteverwekkers te vernietigen, en het zorgt er ook voor dat de bloedvaten wijder worden geopend - en, het is een bronchodilatator (het verwijdt de luchtwegen).

"Stikstofmonoxide verwijdt de longslagaders en -aderen zodat er meer bloed in de longen kan komen en dus zuurstof kan opnemen," zei Ignarro. "Het verwijdt ook de luchtwegen, de luchtpijp en de bronchiën, zodat er meer zuurstof kan binnenkomen en opgepikt kan worden door de grotere bloedtoevoer dat binnenkomt."

Een betere bloedsomloop betekent, dat jouw lichaam meer brandstof krijgt voor al zijn innerlijke werzaamheden, inclusief de immuunfuncties. Het helpt ook bij cruciale directe ontgifting: "Stikstofmonoxide in de longen doodt of remt de groei van veel bacteriën, parasieten en virussen, vooral het coronavirus," zei Ignarro.

A-U-M

Breng iets op de markt, en het zal niet lang duren vooraleer men er fantasiekes aan gaat toevoegen...

De nervus vagus, of zwervende zenuw, is een zenuw die uit de hersenen komt en naar organen in de borstkas en buik gaat. De mens heeft een linker en een rechter nervus vagus, onder elk sleutelbeen. Ze geven allebei vooral informatie door in de richting van het lichaam naar de hersenen

De vaguszenuw is een belangrijk onderdeel van ons parasympatisch zenuwstelsel. Dat is de tak van je zenuwstelsel die je lichaam tot rust brengt, na periodes van stress. Je hartslag daalt, je ademhaling wordt rustiger, je spieren ontspannen. De vagus wordt daarom ook wel de "relaxatiezenuw" genoemd. Ze is cruciaal bij het tot rust brengen van lichaam en geest. Activeer je vagus en je activeert je "relaxatie- en herstelsysteem".

Ook zingen kan volgens sommige studies de vagus stimuleren. De geluidsgolven zouden een tak van de vagus stimuleren die de spieren van onze stembanden van zenuwen voorziet. Die stimulatie zou dan weer zorgen voor een gevoel van ontspanning. Je zou hetzelfde effect hebben als je vijf minuutjes water gorgelt of neuriet.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht