ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De VS denken dat er begin volgende week een invasie zal plaatsgrijpen…

Heeft Vladimir Poetin reeds een beslissing genomen?
door Tsenne Kikke - vrijdag 11 februari 2022 21:27

Na bijna tien uur lang onderhandelen in Berlijn zijn vandaag Russische en Oekraïense vertegenwoordigers uit elkaar gegaan zonder echt vooruitgang geboekt te hebben. Volgens de Franse en Duitse bemiddelaars waren het "moeilijke gesprekken, waarbij de verschillende standpunten en de verschillende opties voor een oplossing duidelijk werden uitgewerkt". Het ging om het tweede rechtstreeks overleg tussen beide partijen sinds het begin van de huidige crisis.

Na de bijeenkomst in Berlijn klonk het bij de Duitse en Franse bemiddelaars dat alle deelnemers zich zouden houden aan het vredesakkoord van Minsk (2015) voor Oost-Oekraïne, waarover pro-Russische separatisten en Oekraïense regeringstroepen nog altijd strijd voeren. De Russische en Oekraïense interpretaties van dat akkoord lopen echter uiteen.

Wat Oekraïne betreft, kan er geen sprake zijn van kalmte zolang de Russische troepen zich niet terugtrekken. Aan Russische kant is te horen dat de visie van Oekraïne op de Donbass "onduidelijk" is. "Al acht jaar maken ze daarvan een geheim", aldus de Kremlin-onderhandelaar. Moskou vindt ook dat Berlijn en Parijs te weinig druk uitvoeren op Kiev om de punten van het Minsk-akkoord ook uit te voeren. De uitvoering is voor Moskou een voorwaarde voor een geweldloze oplossing voor het conflict.

Volgens Franse en Duitse bronnen is in maart een nieuwe bijeenkomst gepland. Rusland zei volgens Franse onderhandelaars bereid te zijn om over de inhoud te spreken, maar wil dat Oekraïne dan ook rechtstreeks onderhandelt met de separatisten in Oost-Oekraïne, "wat een rode lijn is voor Oekraïne", luidde het.

Besluit al genomen?

De VS denken dat de Russische president Vladimir Poetin besloten heeft Oekraïne binnen te vallen, en heeft dat besluit al aan het Russische leger meegedeeld, beweerden drie Westerse en defensiefunctionarissen.

De Amerikaanse inlichtingendiensten gaan er ook van uit dat de Russische president Vladimir Poetin zijn beslissing heeft genomen. Begin volgende week zou het Russische leger beginnen met twee dagen van lucht- en elektronische aanvallen op Oekraïne, gevolgd door een invasie.

President Biden zou de inlichtingen vanavond hebben overgemaakt aan zijn bondgenoten tijdens een videoconferentie met verschillende landen. De Amerikaanse inlichtingendiensten gaan uit van een "verschrikkelijke, bloedige campagne, gevolgd door een invasie, met het mogelijke doel van een regimewissel". Ze roepen hun landgenoten op het land binnen dit en 24 tot 48 uur te verlaten.

Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei eerder al dat een invasie “op elk moment kan beginnen, ter verduidelijking: ook tijdens de Olympische Winterspelen”.

De leiders van Canada, Polen, Frankrijk, Duitsland, Italië, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk en van de NAVO en de Europese Unie waren door het Witte Huis uitgenodigd voor het gesprek. Ze onderstreepten hun steun voor Oekraïne, meldde Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. Zij benadrukte de nauwe afstemming van de "massieve" westerse sancties voor Moskou mocht het besluiten tot een aanval. De Russische financiële, energie- en hightechindustrie worden volgens haar dan getroffen.

De Britse premier Boris Johnson zei te vrezen voor de veiligheid van Europa. De inschatting was eerder dat Rusland geen offensieve acties zou ondernemen tot het einde van de Olympische Spelen op 20 februari, maar de VS denken nu dat dat dus ook eerder kan zijn, mogelijk volgende week al. De NAVO-ambassadeurs komen op korte termijn bijeen om de Russische plannen te bespreken.

Volgens de hoogste Amerikaanse diplomaat zouden de VS het conflict met Rusland liever met diplomatie oplossen. "We hebben alle mogelijke inspanningen geleverd om met Rusland in overleg te gaan", zei Blinken. "We hebben Rusland duidelijk gemaakt dat als het de weg van nieuwe agressie bewandelt, het met grote gevolgen zal worden geconfronteerd", benadrukte hij wel.

Bron: De Morgen

De beweringen van de Verenigde Staten dat Rusland klaar staat om Oekraïne tijdens of na de Olympische Winterspelen in Peking binnen te vallen, zijn absoluut ongegrond. Dat heeft de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten gezegd volgens het magazine 'Newsweek'.

'De commentaren van politici dat Rusland Oekraïne zou 'aanvallen' tijdens of na de Olympische Spelen zijn niet gestaafd door bewijzen', aldus Anatoly Antonov op de Facebookpagina van de Russische ambassade.

Volgens de ambassadeur merken zelfs Russische waarnemers op dat 'Amerikaanse burgers steeds minder vertrouwen hebben in dergelijke ongegronde beweringen'. 'Het Russische leiderschap heeft verschillende keren verklaard dat ons land niemand gaat aanvallen', voegde hij eraan toe.

"Als jullie of iemand anders meer informatie heeft dat er op de 16de 100 procent zeker een invasie zou plaatsvinden, geef ons die informatie dan," zei president Volodymyr Zelenski. Hij zei er wel bij dat Kiev zich bewust is dat het risico op een inval bestaat.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht