ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Geloof jij nog in het bestaan van aura's en aura lezen?…

Wel kunnen ze bestaan in de verbeeldingswerelden van sommige mensen.
door Tsenne Kikke - maandag 8 februari 2021 20:20

De Amerikaan Jonathan M. Goldman is één van de vele mensen die beweert mensen via hun aura te kunnen genezen. Hij onderwijst en beoefent al 40 jaar lang acupunctuur, energiegeneeskunde en spirituele genezing. Zo zou zijn geneeswijze inwerken op zowel het fysieke lichaam als op de energetische lichamen én op de aura van een persoon. Het hoofdprobleem is dat er vandaag de dag nog heel veel mensen rondlopen, die bereid zijn hem te willen geloven.

Volgens sommige spirituele overtuigingen is een aura, of menselijk energieveld, een gekleurde emanatie waarvan wordt gezegd dat deze een menselijk lichaam, een dier, of voorwerp omsluit. In sommige esoterische standpunten wordt de aura beschreven als een subtiel lichaam. Helderzienden en aura healers beweren vaak dat ze het vermogen hebben om de grootte, kleur en het soort vibratie van een aura te zien.

In de spirituele alternatieve geneeskunde wordt de aura van de mens gezien als onderdeel van een verborgen anatomie die de staat van 'zijn' en de gezondheid van een cliënt weerspiegelt, vaak zelfs opgevat als bestaande uit centra van vitale kracht die chakra's worden genoemd. Maar, al die beweringen worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs en worden daarom bestempeld als pseudowetenschap. Met andere woorden: als het vermogen om aura's te zien wordt getest onder wetenschappelijk gecontroleerde experimenten, is het bestaan ervan nooit bewezen geweest.

Ik schreef reeds eerder dat ikzelf in de jaren 1976-1981 in de vzw Psychon meermaals auralezers had uitgenodigd, doch geen één van hen gaf me het bewijs dat ze daadwerkelijk konden auralezen.

"Een lager trillingsniveau veroorzaakt een slechte gezondheid," verklaarde Jonathan M. Goldman, en veel dingen kunnen dit veroorzaken, waaronder alcoholgebruik, en bepaalde soorten gedachten en gedrag. Zijn behandelingen, legde hij uit, bestaan uit het verhogen van iemands vibratie, zodat hij beschikbaar is voor de genezende krachten die hun oorsprong vinden in een spirituele of astrale dimensie. Aanvankelijk gebruikte hij acupunctuur bij cliënten om blokkades op te heffen, maar nu werkt hij voornamelijk met 'hands-on energie genezing', evenals 'hands-off' sessies die via de telefoon of op Zoom worden gedaan.

Toegegeven zijn videoclips komen overtuigend over. Hieronder is er eentje uit 2014, waarbij hij 'de Goddelijke Naam' uitspreekt...

Indrukwekkend, nietwaar?...

Nogmaals...

Tests van paranormale vermogens om vermeende aura-uitstralingen waar te nemen, zijn herhaaldelijk op mislukking gestuit.

- Eén test hield in, dat men mensen in een donkere kamer plaatste en men aan helderziende vroeg, hoeveel aura's zij konden waarnemen. Alleen heel toevallige resultaten werden verkregen.

- Herkenning van aura's werd zo nu en dan eens getest op televisie. Bij één test stond een auralezeres aan één kant van een kamer met een ondoorzichtige scheidingswand waarachter echte mensen stonden, maar ook etalagepoppen. De auralezeres slaagde in die proef niet, en verklaarde ten onrechte dat het allemaal mensen waren...

- In een andere op televisie uitgezonden test werd een andere auralezer voor een afscheiding geplaatst waar vijf mensen stonden. Hij beweerde dat hij hun aura's kon zien achter het tussenschot. Eén voor één kwam elk van de vijf personen achter dat scherm te staan. Aan de auralezer werd gevraagd om te identificeren waar de persoon precies stond. Hij identificeerde 2 van de 5 correct.

Conclusie

Pogingen om het bestaan van aura's wetenschappelijk te bewijzen zijn herhaaldelijk op een mislukking gestuit; mensen zijn bijvoorbeeld niet in staat aura's te zien in volledige duisternis, en aura's zijn nooit met succes gebruikt om mensen te identificeren wanneer hun identificerende kenmerken anderszins zijn verduisterd in gecontroleerde tests. Een studie uit 1999 concludeerde dat conventionele zintuiglijke signalen, zoals uitgestraalde lichaamswarmte kunnen worden aangezien voor bewijs van een metafysisch fenomeen.

Nog iets...

Ook wordt er weleens beweerd dat men aura's zou kunnen vastleggen met Kirlianfotografie. Die berust echter op goed gedocumenteerde natuurkundige verschijnselen, en heeft niets - maar dan ook niets - met veronderstelde aura's te maken.

Hieronder enkele voorbeelden die ikzelf in 1978 met zo'n toestel heb gemaakt... Het waren fascinerende tijden, dat wel! Tijden, waarin ik nog voor heel veel zaken openstond... Toegegeven: momenteel blijft er nog amper iets van over.

Anders gezegd: niemand mag het jou kwalijk nemen indien je nog in zaken, zoals aura's en chakra's geloof hecht. Wel wordt het misschien hoog tijd om ook deze overtuigingen onder de loep van jouw eigen denken te brengen - en, als jij niet gelooft wat ik hierboven uittypte, moet je - net als ik - zelf maar een beetje onderzoekwerk verrichten. Zolang je maar stopt om dingen klakkeloos voor waarheid aan te nemen...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

 enlightenedStuur wel geen eenden naar de arendenschool. enlightened

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren, opdat we ook in 2022 online blijven?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

We hadden het wel over arenden, niet over havikken... laugh

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht