ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zeldzame blauwe maan binnenkort te zien op symbolische datum

Heb jij Zon of Maan in Ram staan?
door Tsenne Kikke - dinsdag 29 september 2020 18:21

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zal de maan straks niet letterlijk blauw kleuren. Toch is het een fenomeen om naar uit te kijken, want een 'blauwe maan' is de tweede volle maan in één kalendermaand. Dat komt niet vaak voor, maar straks dus wel. En dan nog wel op Halloween.

De eerste volle maan krijgen we op 1 oktober, de volgende komt op 31 oktober. De volle maan van donderdag 1 oktober staat in het teken Ram, recht tegenover de zon, die dan in Weegschaal staat. Die tweede volle maan, die van zaterdag 31 oktober, tijdens Halloween, wordt dan de 'blauwe maan' genoemd omdat die in dezelfde maand voorkomt. Een fenomeen, dat zo zelden voorkomt dat de Engelsen er zelfs een uitdrukking uit haalden: “Once in a blue moon”, wat zoveel betekent als 'bijna nooit'.

Want het fenomeen van de blauwe maan doet zich slechts eens elke twee à drie jaar voor. Bovendien zal deze blauwe maan voor het eerst in dertig jaar over de hele wereld zichtbaar zijn en zullen dus mensen in alle tijdzones de blauwe maan in dezelfde nacht zien. Dat hij dit jaar op 31 oktober – op Halloween dus – te zien is, maakt het voor velen nog specialer. De volgende blauwe maan op Halloween krijgen we pas in 2039.

Een beetje astrologie

In welke mate die volle manen invloed op jou zullen hebben, ligt aan jouw geboortehoroscoop. Heb jij, bijvoorbeeld, Ram in jouw geboortehoroscoop in Zon of Maan, dan wordt de energie op die vlakken ietwat intenser. Heb je dat niet, ook dan zul je natuurlijk de uitgestraalde energieën voelen – maar dan wel in mindere mate.

Dit betekent, dat  - indien jouw Maan in Ram staat - je veel sneller op alles en nog wat zult reageren. Je bent dan meer dan waarschijnlijk sneller boos, of misschien overdreven chagrijnig, of te gedreven door een bepaalde behoefte, waarbij elke overdaad eventueel kan schaden. Het resultaat is dat je een ongelofelijk rusteloos gevoel in jezelf zou kunnen meedragen, waarbij je niet kunt stilzitten en alsmaar in beweging wil blijven. Als iemand jou dan in de weg staat, ga je volop de confrontatie aan. Tijdens die dagen zul je niet zozeer met anderen willen samenwerken, omdat het al gauw zal aanvoelen alsof men jou tracht af te remmen. In jouw eentje werk je veel sneller en raas je alsmaar door...

Natuurlijk hoef je hiervan geen enkel woord te geloven, omdat de persoonlijke ervaringen veel leerrijker zijn. Laat het ons achteraf in elk geval dan ook weten, hé!

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stoppen we ermee op 31/12/2020 ???

Of, voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren, opdat we tóch online blijven?

Dit kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

En.., voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht