ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Wat is 'De zin van het leven'?…

Over zingeving: Wat is de zin van jouw leven?
door Tsenne Kikke - dinsdag 7 juli 2015 17:12

Aan de eindmeet worden de prijzen uitgedeeld. Welke prijzen?

Een mogelijk antwoord: De prijzen die je voor jezelf hebt verdiend, natuurlijk. Indien er zoiets bestaat als 'De Weger van het Hart', dan is het niemand minder dan jijzelf die de weging zal verrichten, een oordeel zal vellen, de prijs toekennen, en die prijs in ontvangst nemen. En, als er niets te wegen valt, dan sterf je gewoonweg: wat dit voor jou ook mag betekenen. 

Zingeving

In plaats van het leven gewoonweg ten volle te beleven, er zélf richtingen aan te geven en op tijd en stond enkele schepen te verbranden, of een andere weg in te slaan, zijn sommige mensen geneigd om er een diepere betekenis aan te geven. Door op zoek te gaan naar de zin ervan, bijvoorbeeld. Uiteindelijk zal die zoektocht resulteren in het vinden van een betekenis die men er zélf aan gaf.

Moeder Natuur, die de touwtjes in handen heeft, wenst van jou maar één ding - en dat is: zorg dragen voor de onsterfelijkheid van de mensheid. Tenslotte ben ook jij hier op Aarde dankzij jouw voorgangers. Om die reden, en voor geen enkele andere, draait alles omheen seks.

De mens, die er op een gezonde manier mee weet om te springen, kan zichzelf 'een mens' noemen'. Zij, die dat dierlijke instinctieve niet kunnen bedwingen, en er dus aan toegeven, beantwoorden aan de beschrijving, die - bijvoorbeeld - op Wikipedia staat, zijnde: 'De mens (wetenschappelijke naam: Homo sapiens) is een tweevoetige primatensoort uit de familie Hominidae'.

1.000 filosofen - 1.000 filosofieën

Sommigen kunnen aan hun leven een betekenis geven. Maar de ware zin van het leven-in-het-algemeen is sinds mensenheugenis al voer voor menige discussies, die zelfs vandaag de dag nog tussen pot en pint worden gevoerd. Nochtans duidt alles op het feit dat we er nooit een eensluidend antwoord op kunnen geven. Alles wijst op de uitspraak: "Ieder voor zich, en God voor ons allen". Indien je in het bestaan van een godheid gelooft, natuurlijk - zo niet, wordt de zin gereduceerd tot: "Ieder voor zich".

Volgens mij is het een feit, dat mensen, die aan hun eigen leven geen zin kunnen geven, zich in functie van de ander zullen opstellen. Daarom leert elk kind - dat een meerwaarde voor de maatschappij waarin het opgroeit - wil betekenen, een beroep aan dat het beste past bij zijn aangeboren eigenheid.

De kracht van Astrologie

Het probleem daarbij is, dat weinig ouders rekening houden met de essentie waarmee het kind op deze planeet werd geplaatst. Om die reden, en voor geen enkele andere, raad ik elke ouder aan om een deskundige geboortehoroscoop te laten opmaken. Hou daarbij rekening, dat alles wat gratis op het internet wordt aangeboden daarom nog niet van hoogstaande kwaliteit hoeft te zijn. Kortom: goedkoop is niet altijd veel beter.

In een filmpje, dat slechts 60 seconden duurde, legde 'The School of Life' ons uit welke de vier zaken zijn, die waarde geven aan jouw tijdelijke bestaan op deze planeet Aarde. In het kort:

1) Anderen helpen (niet in de betekenis van: de dingen voor hen 'doen').
2) Anderen dienen (vanuit het hart, en dus niet op een mechanische of slaafse manier).
3) De bestaande dingen verbeteren (we komen van ver: ooit waren we holbewoners).
4) Verbindingen met anderen leggen (vooral met de mensen die jouw innerlijke kunnen verrijken).

Tot besluit:

Ik stelde de vraag reeds eerder: "Wat is - volgens jou - dé zin van jouw leven?".

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht