ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Orgaantherapie, of organotherapie, maakt gebruik van levende organismen

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
vrijdag 15 februari 2013 0:45

Orgaantherapie, of organotherapie, maakt deel uit van de biotherapieën, dat wil zeggen: behandelwijzen, die middelen gebruiken van levende organismen. Het zieke orgaan of weefsel wordt behandeld door toediening van extracten van organen of dierlijke weefsels volgens het identiteitsprincipe, zijnde: een gezond weefsel behandelt hetzelfde zieke weefsel.

Orgaantherapie werkt in op de zieke cellen door bestanddelen van gezonde cellen van identieke organen in te nemen. Om ethische redenen zijn de orgaantherapeutische preparaten niet gemaakt van menselijk weefsel - uitgezonderd placenta - doch van allerlei diersoorten volgens specifieke criteria. Voorbeelden hiervan zijn: milt is meestal afkomstig van het paard, de tong van het schaap, maag en darm en darmweefsel van het varken, enzovoorts.

De elementen, die afkomstig zijn van een gezonde orgaan, klier, of weefsel, worden - net als homeopathische middelen - verdund en gepotentieerd. Ze dienen om de functie van het beschadigde orgaan of weefsel te reguleren, stimuleren, of af te remmen: de uitwerking is afhankelijk van de verdunning.

Binnen de orgaantherapie vinden we een tweehonderdtal basismiddelen. In het algemeen wordt, naast inspuitingen, twee- tot driemaal per week een zetpil of ampul voorgeschreven. Worden meerdere orgaantherapeutische middelen voorgeschreven, dan dienen deze om de beurt ingenomen te worden.

Personen, die ermee werken, gebruiken tegenwoordig de termen 'verdunde en gepotentieerde orgaantherapie', of 'homeopatische orgaantherapie', om haar te scheiden van de gewone orgaantherapie.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met orgaantherapie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht