ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Honger in de wereld? Geen probleem! Als jouw naam Prahlad Jani is

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
zondag 22 juli 2007 7:00

Prahlad Jani is een heilige man, of een fakir, die nu 79 jaar is. Hij beweert dat hij in de laatste 68 jaar noch gegeten, noch één slokje drank tot zich heeft genomen, en toch geniet hij van een blakende gezondheid

Dit klinkt ongeloofwaardig. Na lang trekken en sleuren liet hij zich verwurmen om aan een test deel te nemen. Om deze reden spendeerde hij 10 volle dagen in het Sterling hospitaal van Ahmedabad. Gans die tijd verbleef hij in een speciale kamer met permanente videobewaking, en... je raadde het al: met een afgesloten toiletdeur.Gans die tijd nam hij niets tot zich, noch urineerde hij, noch had hij stoelgang. Ook mocht de asceet gedurende gans die tijd zichzelf niet wassen. Het enige vocht dat was toegelaten was een zeer klein beetje water om zijn mond te spoelen, 100 ml op precies te zijn. Om ons er van te overtuigen dat hij er niet van dronk, spuwde hij het achteraf in een aparte beker dan ook weer uit.

Dr. Dinesh Desai, tezamen met Dr Urman Dhruv, zijn assistent en 18 andere geneesheren, die elk over een eigen specialiteit beschikten, onderzochten hem de gehele tijd en kwamen tot de vaststelling dat Jani's lichaam op een normale manier functioneerde. Op het einde van die 10 dagen noteerden de geneesheren geen aftakeling van zijn lichaamsconditie, behalve het feit dat hij iets aan gewicht was verloren.

Tijdens het onderzoek werd er tweemaal per dag een ultrasound genomen van zijn urineblaas. Men zag dat, ondanks het feit dat Jani niets had gedronken, er toch een beetje urine werd aangemaakt, die dan weer automatisch verminderde zonder de urineleiders te passeren. Volgens de geneesheren werd dat beetje vocht door de wanden van de urineblaas terug in het lichaam geabsorbeerd. Voor dit fenomeen heeft de wetenschap van de geneeskunde geen antwoord klaar.

Een mens kan verschillende weken in leven blijven zonder eten omdat het lichaam op de reserves van lichaamsvet en opgestapelde proteïnen kan teren. Maar de gemiddelde mens kan maar drie of vier dagen overleven zonder water.

Prahlad Jani spendeert het meeste van zijn tijd in een grot nabij de Ambaji tempel in de staat van Gujarat. Deze tempel, gewijd aan de godin Ambaji, ook gekend onder de naam Amba Bhavani, Arasuri, en nog vele andere namen, ligt aan de voeten van het Aravalli gebergte.

De volledige naam van godin Ambaji is Adhya Shakti Mata Ambaji. Zij doorleefde negen incarnaties. Daarom de zoveel van elkaar verschillende afbeeldingen en de verschillende namen. De meest gebruikte zijn: 1. Shailputri - 2. Saraswati - 3. Mahismardini - 4. Skandmata - 5. Vageshwari - 6. Katyayini - 7. Mahalaxmi - 8. Mahagauri - 9. Mahakai. Haar symbool is de hierboven afgebeelde Shri Yantra.

"Ik heb helemaal geen behoefte aan eten of drinken," zei Jani, die beweert dat hij door een godin was gezegend toe hij acht jaar oud was en sindsdien leeft hij in een grot.

Hij groeide op in het dorpje Charod in het district van Mehsana en draagt een rode, op een sari gelijkend kleed. Dit soort van kledij wordt door alle aanhangers van de godin Ambaji gedragen. Zijn neus is met een ring doorboort en in op zijn hoofd draagt hij een band, en bloemen sieren zijn haartooi.

Op zijn voorhoofd draagt hij ook het 'tika'-teken. Het zijn meestal getrouwde vrouwen die het op hun voorhoofd aanbrengen. Zijn volgelingen noemen hem 'Mataji' hetgeen 'godin' betekent.

Hij zegt dat hij verschillende tientallen jaren zonder eten en drinken kon omdat hij een gat in zijn gehemelte heeft. Druppels water worden er door gefilterd en houden hem zo in leven. Nog nooit is hij ziek geweest. Volgens Dr. Desai is zo'n holte in het gehemelte een uitzonderlijk fenomeen.

Elke dag bereikt hij het de toestand van Samadhi: een staat van gelukzaligheid, licht en innerlijke sterkte. Het levensnectar, schreven we al, ontvangt hij via de holte in zijn gehemelte. In de laatste 50 jaar heeft hij nauwelijks enkele woorden gesproken.

Niemand kan bewijzen dat Jani al die jaren niets gegeten, noch gedronken heeft. Maar, op het einde van de 10 dagen bevestigde het team van geneesheren dat wat hierboven allemaal vermeld staat de waarheid is. Anderzijds, noemt de sceptische groep 'Indian Rationalists' noemt hem een 'dorpsbedrieger'...

Dr. Sudhir V. Shah, Consultant Neurofysica van het Sterling Hospitaal stond aan het hoofd van een groep geneesheren en heeft een soortgelijk rapport geschreven.

Anderzijds was Dr. Sudhir V. Shah hier niet aan zijn eerste proefstuk. In 1995 observeerde hij 411 opeenvolgende dagen een zekere Hira Ratan Manek. Gedurende die ganse periode leefde Manek, die toen 64 jaar was, enkel en alleen van gekookt water. De uitslag van deze studie verscheen in de 'Gujarat Medical Journal' van Maart 2001 onder de naam 'Mr. Manek Medical report'. Een volledig verslag hiervan kan je lezen op deze Link

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2022 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht