ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet …

Tussen sterren en planeten bevindt zich lege ruimte, maar hoe 'leeg' is die ruimte?
door Tsenne Kikke - dinsdag 7 mei 2024 15:39

'Lege ruimte' tussen de sterren is allesbehalve lege ruimte. Astronomen van het Washingtonse Carnegie Instituut toonden aan dat er in de lege ruimte allerlei dingen aanwezig zijn.

In een gemiddelde kubieke meter zitten er bijvoorbeeld volgende zaken gestockeerd...

- 20 miljoen vrije elektronen
- 20 miljoen waterstofatomen
- 5 sodiumatomen
- 1 potassiumatoom
- 400.000 fotonen

- Bovendien is er nog 1 calciumatoom op elke 10 kubieke meter, en een titaniumatoom in elke honderd, of duizend kubieke meter.

- Grotere eenheden van materie, elk gemiddeld misschien zo groot als een deeltje rook, zweven ook te midden van deze kosmische stof. Eén soortgelijk klein deeltje kan uit 1.000.000.000,000.000,000 kubieke meter interstellaire ruimte worden gedistilleerd...

Edward Kolb van de Universiteit in Chicago voegde hieraan toe: "95% van het universum wordt vermist! Astronomische observaties suggereren dat het grootste deel van de ruimtemassa uit zogenaamde 'donkere materie' bestaat, en het grootste deel van de ruimte-energie, waaraan men de naam 'donkere energie' heeft gegeven, is nog mysterieuzer."

Net zoals bij donkere materie, is er nog geen direct bewijs gevonden van wat donkere energie is. Dat komt doordat wetenschappers het niet direct kunnen detecteren. Dat is de reden dat het de naam 'donker' kreeg.

Door de naam zou je denken dat donkere energie erg op donkere materie lijkt, maar dat doet het totaal niet. Donkere materie trekt dingen aan, net als normale deeltjes. Maar donkere energie heeft de totaal bevreemdende eigenschap van een afstotende zwaartekracht. Met andere woorden: twee krachten - een aantrekkende en een afstotende - van waaruit een derde 'donkere' verzoendende kracht kan ontspruiten. Eigenlijk zouden wetenschappers Gurdjieff's Scheppingsstraal moeten kunnen bestuderen.

Ook zouden ze in zijn Beelzebubse Bijbel, onder andere het volgende kunnen lezen: "... with this process, two fundamental cosmic laws, Heptaparaparshinokh (the law of seven) and Triamazikamno (the law of three), are the bases of the function of the universe. Together with these two laws, the substance called 'etherokrilno' (an elemental substance filling the whole universe) is the  reason for the emergence of everything in the universe."

Eén van de vragen die hieruit volgt is, bijvoorbeeld: "In welke mate beïnvloedt donkere materie de baan dat een lichtdeeltje, afkomstig van een ver afgelegen sterrenstelsel, aflegt?"

Onderstaande illustratie toont ons de uitzettingsnelheid van het universum sinds haar ontstaan 15 miljard jaar geleden. Hoe meer tijd er voorbijgaat, hoe sneller het geheel expandeert. Astronomen theoretiseren dat een mysterieuze donkere kracht daarvoor zorgt door sterrenstelsels van elkaar weg te duwen. Deze donkere kracht, tezamen met de donkere materie, en de donkere energie, zijn onderwerpen die over de volgende jaren onze astronomische aandacht krijgen, gegarandeerd.Donkere energie is een geheimzinnige kracht die voor de versnelling van de expansie van het universum zorgt. Deze expansie zorgde ervoor dat de samenklontering van de donkere materie, één van de voornaamste bouwstenen van het universum, werd vertraagd. Volgens de laatste stellingen bestaat ons universum uit 70% donkere energie en 25% donkere materie. Tot de andere 5% behoren wij, als deel van ons Melkwegstelsel, en alle andere miljarden sterrenstelsels; sommige groter, anderen kleiner dan de onze. Met andere woorden: zo boven, zo beneden. Net zoals onze Aarde uit 95% ruimte bestaat en 5% materie, zo bestaat het ganse universum uit 95% ruimte en slechts 5% materie. Anders gezegd: van alle energie en massa in ons heelal bestaat ongeveer vijf procent uit atomen, de deeltjes waar wij, de aarde en bijvoorbeeld de zon van gemaakt zijn. En waarvan we dus zeker weten wat het is. Kan het nog mysterieuzer?...

Vandaag de dag snappen astronomen nog immer niets van die donkere energie, alhoewel het lijkt dat het ongeveer 90% van ons universum in beslag neemt. Men tracht op een bijna wanhopige manier de fundamentele eigenschappen ervan te ontdekken: haar sterkte, haar duurzaamheid, en elke variatie daarvan, inclusief de richting van de variatie. De evolutie van het universum wordt door de hoeveelheid donkere materie en donkere energie geregeerd. Afhankelijk van de verschillende mogelijke kosmische schalen ziet de evolutie van ons universum op kosmologisch gebied er totaal verschillend uit, zoals hieronder geïllustreerd.De vraag is dus: 'In welk soort universum vertoeven wij?' In welke richting deint het uit, met welke snelheid, en hoe beïnvloedt die snelheid de structurele massa? En natuurlijk, van zodra de mensheid deze vragen zal beantwoord hebben, zullen uit die antwoorden alweer duizenden andere vragen ontspruiten...

Kortom: Kosmologen denken alles te weten door hun nauwkeurige metingen, maar van 95 procent van het heelal hebben we dus nog geen idee wat het is. En zeggen dat zeer vele wetenschappers, zoals de tegenstanders van het 'Intelligent Design' bijvoorbeeld, nog altijd beweren dat het ganse universum uit puur toeval zou zijn ontstaan.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht