ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De non-binaire in het korte roze rokje won het Eurosongfestival. Verdiend: dat wel!

Het jaarlijkse Eurovisie Songfestival is weeral voorbij.
door Tsenne Kikke - zondag 12 mei 2024 20:05

Samen met mij tv bekijken, is niet aangenaam. Weet, dat ik altijd programma's opneem en dus nooit naar iets live kijk - en, nooit is nooit. Hetzelfde gold dan ook voor het Eurovisie Songfestival.

Bij het achteraf bekijken van de beelden verkreeg elk lied minstens 1 minuut mijn aandacht; soms twee, en spoelde door... tot aan de puntenverdeling. Niet omdat ik ongeduldig ben, maar gewoonweg uit nieuwsgierigheid wie er ditmaal zou winnen. Tenslotte viel er tussen al het lawaai weinig echte muziek op te merken. En, zoals ik in de vorige blog vermeldde, waren mijn favoriete zangers vooral Slimane en Nemo.

De twee favorieten van de vakjury waren Nemo op de eerste plaats en Slimane was tweede. Een goed begin. (Tussen haakjes: Opvallend was dat Kroatië, de runner-up in Zweden én de winnaar van de publieksstemming, geen enkel punt van die jury kreeg.) Nu moest ik nog 'de stem van het publiek' afwachten...

Vooral Oekraïne en Israël verkregen plots heel veel punten. Waarschijnlijk uit sympathie, denk ik, niet zozeer omdat de liedjes zo goed waren. Een niet al te slimme zet - maar, wat verwacht je van een groot publiek?...

Gelukkiglijk won Nemo, maar Slimane eindigde spijtig genoeg op de vierde plaats. Nummer twee werd Kroatië, de derde plaats werd door Oekraïne in beslag genomen. En ja: Israël werd vijfde.

A propos: Joost Klein mocht niet langer meedoen, omdat hij werd gediskwalificeerd. Naar ik begrijp, had hij zich op een arrogante manier gedragen. Wat er precies geschiedde, weet (nog) niemand. Het verhaal dat hij afstak klopte in elk geval niet met dat van het slachtoffer... Waarschijnlijk gaf hij er een persoonlijke draai aan.

Alleszins kon hij volgens mij onmogelijk winnen, maar wel een achtste, negende of tiende plaats hebben ingenomen. Och, zijn Euro-pa-pa zal in de Nederlandse breinen lange tijd blijven rondtollen, nagalmen zelfs. Hopelijk wordt men er niet al te knettergek van. :-)

En natuurlijk: zij die van plan waren hun punten aan Joost te geven, zullen die misschien aan Oekraïne of Israël heben weggeschonken...

Nabericht: Vandaag las ik dat vooral rechtse politici en andere sympathisanten van Israël via het internet opriepen om massaal voor Golan te kiezen. De Israëlische overheid maakte visuals met steminstructies en benadrukte daarbij dat je tot twintig keer mocht stemmen. Die werden dan ook druk gedeeld... Zo eerlijk ging het eraan toe.

Nabericht 14/5/2024: De NPO maakte bezwaar tegen de diskwalificatie, en AVROTROS hield vol dat het slechts om een dreigende beweging ging. Anderzijds meldde de Zweedse krant Aftonbladet dat Klein zich erg agressief en beledigend gedroeg en dat tijdens het incident de camera van de vrouw zou gebroken zijn. De vrouw diende een dag na de feiten klacht in bij de Zweedse politie. Klein werd vervolgens verhoord, en zou daarbij hebben toegegeven dat hij gewelddadig tekeer ging. Meteen na het incident zou hij zich “volgens verschillende mensen die achter de schermen aanwezig waren” ook zeer berouwvol hebben gedragen, en meerdere malen gezegd hebben: “Het spijt me, het spijt me”. Het is onduidelijk of die verontschuldiging ook tegen de fotografe in kwestie was gericht.

Over de diskwalificatie van Joost Klein klonk het dat de EBU achter die beslissing bleef staan. “De versie van de feiten zoals die in sommige publieke reacties en op sociale media werd voorgesteld, komt niet overeen met de verklaringen van medewerkers en getuigen die met ons en met de Zweedse politie zijn gedeeld”, klonk het. “Het gedrag van Joost was een duidelijke overtreding van de regels van de wedstrijd, die werden opgesteld om een veilige werkomgeving voor het personeel te waarborgen.”

De organisatie benadrukte ook dat die beslissing werd genomen na “een grondig intern onderzoek”, en dat die beslissing het groen licht kreeg van het EBU-bestuur en het adviesorgaan Eurovision Song Contest Reference Group. “Het was niet gepast om Klein te laten deelnemen aan de finale gezien de omstandigheden - en, gezien het feit dat de zaak binnenkort door de Zweedse politie aan de openbare aanklager zal worden overhandigd”.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht