ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

'Baby reindeer’: een grappig vervolg…

Nu maar afwachten hoe Richard Gadd erop zal reageren.
door Tsenne Kikke - vrijdag 10 mei 2024 11:27

Zo stond er in de vorige blog, onder andere, het volgende...

Hoewel 'Baby Reindeer' gebaseerd is op gebeurtenissen uit het echte leven van bedenker Richard Gadd, is de serie ook een beetje fictie. Want, Gadd verklaarde in diverse interview dat hij de identiteit van zijn stalker wilde verbergen om haar niet te kwetsen. "We hebben zoveel moeite gedaan om haar dermate te vermommen dat ik denk dat ze zichzelf niet zou herkennen. Wat is geleend, is een emotionele waarheid, geen feitelijk profiel van een persoon."

Tussen haakjes: ik ben er nochtans praktisch 100% van overtuigd dat zowel het corpuleus uiterlijke als het enerverend gedrag van het personage 'Martha' wel degelijk beantwoordt aan dat specifiek menstype.

De twintig jaar oudere vrouw die Richard Gadd van 2015 tot 2017 gestalkt zou hebben, maakte haar identiteit bekend. Volgens mij ziet ze er op de afbeelding ietwat magerder uit. In een interview met journalist Piers Morgan gaf ze haar versie van het verhaal. “Martha is een fictief karakter, dit is laster. Richard Gadd heeft ernstige psychische problemen.”

Dankzij het zoekwerk van duizenden fans werd al snel duidelijk wie Martha echt is. Maar nu had ze er genoeg van, en daarom stapte ze naar eigen zeggen naar de bekende journalist Piers Morgan. Om haar verhaal te kunnen doen...

Fiona Harvey, zoals de 58-jarige echt heet, gaf in het interview in 'Piers Morgan Uncensored' haar eigen versie van de feiten. “Ik had geen andere keuze dan dit interview te geven, na de doodsbedreigingen die ik gekregen heb. Ik heb niet gekeken naar de serie. Nieuwsgierig ben ik niet, want het heeft mijn leven al voldoende overgenomen. Al die berichten en doodsbedreigingen… Mensen belden me ook. Het is vreselijk geweest.”

Volgens haar heeft Gadd “extreme psychische problemen”. Ze beweert dat van de serie niets klopt. “Het is een fictief werk”, zegt ze. “Er zijn maar twee dingen waar: zijn naam is Richard Gadd en hij werkte als een barman. We hebben elkaar maar twee of drie keer ontmoet.” De ontmoeting uit de serie, toen Martha een Londense pub binnenwandelt en Gadd haar als barman een thee aanbiedt, klopt volgens haar al niet. “Niemand krijgt daar iets gratis, hij bood me niks aan. Ik had honger en ging daar iets eten, met een glas limonade erbij. Ik was toen met iemand aan het praten en hij onderbrak ons gesprek omdat hij hoorde dat ik Schots was. Vanaf dan leek het alsof hij geobsedeerd was door mij.”

Alcohol drinkt ze niet, zegt Harvey, en ze kreeg geen gratis drankjes van Gadd. “Ik had wel een speelgoedrendier toen ik jong was, dat is waar. Ik heb toen als grap gezegd dat hij daarop leek.” Ze ontkent onder meer dat hij naar haar huis kwam, wat je in de serie wel ziet. Al die berichten en voicemails ontkent ze. “Absoluut niet waar. Ik denk niet dat ik hem ook maar iets gestuurd heb. Misschien waren er wat e-mails met grapjes, maar dat waren er maximum 10 en zeker geen 41.000. Misschien heb ik wel eens iets naar hem getweet, jaren geleden, maar meer dan 14 waren het er niet. We waren vrienden. Het waren grapjes.” Ze schreef hem ook één brief, zegt ze.

Wie hem dan al die berichten gestuurd heeft, die Netflix zegt te hebben als bewijsmateriaal voor zijn verhaal, zegt Harvey niet te weten. “Volgens mij heeft hij alles verzonnen. Ik kan alles bewijzen en ik wil gerust iemand daarnaar laten kijken.”

Ze beschuldigt zowel Netflix als Gadd van liegen. “Dit is laster tegenover mij.” Harvey zegt juridische stappen te zullen ondernemen en houdt vol dat als het tot een rechtszaak komt en alles uitgeplozen wordt, zal blijken dat ze de waarheid spreekt. “Ik zou het bewijsmateriaal van Netflix graag zien. Ik ben honderd procent zeker dat ik Martha niet ben. Martha is een fictief karakter.” Ze ontkent ook ooit vervolgd of veroordeeld te zijn. “De scène waarin je dat ziet, is helemaal fout.”

Ze heeft de serie zogezegd niet bekeken. Och, elke mens durft weleens liegen. In elk geval is het duidelijk dat ze er munt uit wil slaan... Hoe zullen Richard Gadd en Netflix hierop responderen...?

devil Kortom: 'Baby reindeer’ krijgt nog een staartje. devil

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht