ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

In China werden duizend katten gered op weg naar slachthuis

Ze zouden als worst en brochettes worden verkocht…
door Tsenne Kikke - zondag 12 november 2023 20:08

Een 40-tal dierenrechtenactivisten in de stad Zhangjiagang, in de oostelijke Chinese provincie Jiangsu, kregen begin vorige maand in de gaten dat er nabij een kerkhof een groot aantal katten in houten kratten gevangen werden gehouden. Ze patrouilleerden in de buurt en hielden de situatie zes dagen in het oog, tot ze op 12 oktober zagen dat de katten in een vrachtwagen werden geladen. Ze alarmeerden de politie en schoten ook zelf in actie.

De activisten konden naar eigen zeggen gemakkelijker dan verwacht de vrachtwagen tegenhouden en de katten redden. “Toevallig, net toen we de kattenkar stopten, kreeg de handelaar een telefoontje dat zijn vader overleden was en haastte hij zich naar de begrafenis”, zei Han Jiali. “De katten konden hem niets meer schelen en hij liet de politie gewoon doen.”

Die interventie voorkwam dat de ruim duizend katten geslacht en naar het zuiden in 80 kratten vervoerd werden om er als varkens- en schapenbrochettes en -worsten verkocht te worden. Volgens de krant 'The Paper' werd zo de “keten van de zwarte markt onderbroken” en de volksgezondheid beschermd.

De politie en landbouwautoriteiten brachten de dieren naar een asiel in Taicang, waar ze nu voorlopig in kooien worden opgevangen. Gewonde dieren worden er verzorgd. Volgens de krant leek het op het eerste gezicht om huisdieren te gaan. Katten die na een maand nog niet opgehaald zijn door hun baasjes, zullen voor adoptie worden aangeboden, zei de eigenaar van het asiel.

De verijdelde operatie zou zo’n 20.000 euro opgebracht kunnen hebben. Kattenvlees wordt, volgens een activist die met de krant sprak, verkocht voor zo’n 4,5 yuan per pond, een kleine 1,3 euro per kilogram. Schapenvlees kost echter ruim 8,5 euro per kilo. Als handelaars een kat als schapenvlees verkopen, maken ze dus ruime winst. “Zolang ze een kat vangen, maken ze winst. En mensen zullen doen wat nodig is zolang ze maar winst maken. Bovendien is het een wettelijke grijze zone”, zei Gong Jian, een zakenman die investeerde in een nieuw opvangcentrum.

Er duiken wel vaker berichten op over onderschepte voertuigen met gestolen katten die aan restaurants te koop worden aangeboden. Han Jiali zei dat zij - sinds ze haar eigen katten verloor - eerder al een twintigtal transporten tegenhield in de zuidelijke provincie Guangdong. Al verzetten de handelaars zich toen wel telkens veel heviger, zei ze.

Activisten in China roepen nu de overheid op om werk te maken van zowel betere voedselveiligheid als dierenrechten. CNN merkte op dat China wel wetten heeft om vee en bedreigde diersoorten te beschermen, maar geen algemene wet tegen de mishandeling van huisdieren of zwerfkatten en -honden.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht