ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe verschillend gaan katten en honden met obstakels om?

Ben je een kattenmens of een hondenmens?
door Tsenne Kikke - maandag 27 april 2020 19:41

Om de een of andere reden heerste er een eindeloze strijd om te bepalen welke groep (katteneigenaren of hondenbezitters) gelijk heeft en welke soort eigenlijk beter is. Nou, het lijkt erop dat we eindelijk een antwoord hebben op deze discussie! Onlangs werd Twitter stormenderhand veroverd door een nieuwe virale uitdaging: "Cat vs. dog challenge" genaamd, die enkele verschillen tussen katten en honden liet zien.

Deze virale uitdaging toonde katten en honden die op een heel grappige manier met elkaar concurreerden. Elke soort werd onderworpen aan grappige en boeiende tests met verschillende obstakels om te laten zien hoe verschillend ze hun taken voltooiden. Veel eigenaren van gezelschapsdieren besloten om aan deze uitdaging deel te nemen en te laten zien hoe beide soorten verschillend zijn.

Hoewel alle huisdieren verschillende karakters hebben, toonde de uitdaging aan dat zowel katten als honden neigingen vertoonden die uniek waren voor hun soort.

In een videoclip zien we dat de eigenaar zorgvuldig een enorme stapel dominostenen rangschikt. In eerste instantie roept hij zijn kat om de hindernisbaan over te steken. De kat is langzaam maar zelfverzekerd terwijl ze voorzichtig haar poten tussen de dominostenen plaatst. Ze slaagt erin drie taken te voltooien, telkens met meer dominostenen. Wanneer de hond aan de beurt is...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

(Interesse?... Laat je niet door jouw ego tegenhouden, indien jij je innerlijk geroepen voelt!)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In het afgelopen 15-jarige bestaan van Spiritualia.be is er online een hoop veranderd. En ook aan deze website wordt er – in reactie op alle online ontwikkelingen – continu geschaafd. Zo hebben we vorig jaar geïnvesteerd in een betere server, waardoor de site nog sneller is geworden. Verder werden we in december 2019 zelfs verplicht om nog meer schijfruimte aan te kopen, en zo meer.

Met al die nieuwe ontwikkelingen hebben we na dertien jaar nog immer een duidelijk doel voor ogen, namelijk: zoveel mogelijk mensen inspireren om aan hun innerlijke zelf te werken, losstaande van hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Bovendien doen we ons best om mensen te laten na-denken - een denken dat na het gewone, automatische denken komt - en ja: soms door een schokje te geven, opdat ogen worden geopend. :-)

Toegegeven: daarmee is niet iedereen gediend. Nochtans is dat meer dan logisch. Waarom?... Wel, omdat we ons richten tot een welbepaalde doelgroep. Indien je het al vergeten bent: tot mensen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Enerzijds kunnen alle bezoekers onze blogs gratis lezen, maar het runnen van een gratis site is niet goedkoop. En daarom doen we regelmatig beroep op onze meest trouwe bezoekers, waardoor Spiritualia online kan blijven.

En?... Voel je je geroepen om deze Spiritualia website te sponsoren? Ja?... Doen & alvast bedankt!

Het kan al vanaf 1 euro. Meer info, of interesse?.... Klik op deze link voor meer info.

- Indien je een zelfstandige bent, kan je jezelf gratis via Zoek&Vind aanmelden. -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2021 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht