ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De 66-jarige Pater Patrick Hoens stapte uit leven na recente klacht over misbruik

Na ‘Godvergeten’ kreeg een slachtoffer de moed om zich uit te spreken…
door Tsenne Kikke - zaterdag 7 oktober 2023 18:22

Hij pleegde zelfmoord nadat het Oost-Vlaamse parket een onderzoek naar seksueel misbruik tegen hem opstartte. Die Gentse populaire broeder en leerkracht zou zich een 20-tal jaar geleden in zijn vrije tijd vergrepen hebben aan minstens één minderjarige. “We doen een oproep aan andere slachtoffers om zich te melden”, zei 'Broeders van Liefde' nu. “We wisten helemaal van niets.”

Afgaande op de berichtjes op sociale media, die volop de ronde doen sinds de aankondiging van zijn overlijden, was broeder Patrick erg populair. Van “amai daar verschiet ik van” tot “je was een leraar uit de duizend”, het nieuws kwam duidelijk hard aan bij diegenen die hem kenden.

Wat de beschuldigingen precies zijn, wil het Gentse parket echter niet kwijt. Maar het slachtoffer zou na de VRT-reeks ‘Godvergeten’ de moed hebben gehad om na al die jaren toch melding te maken van het misbruik.

“Als overste heb ik broeder Patrick daar na zijn ondervraging over gehoord”, bevestigde Veron Raes, de Belgische overste van de Broeders van Liefde. “Er is sprake van een tweetal klachten over grensoverschrijdend gedrag, de feiten dateren van begin 2000. Ik heb geen gegevens over de slachtoffers, het onderzoek is opgestart door de politie. Het is waar wat daar gemeld is, bekende broeder Patrick de feiten tegenover mij. Hij gaf aan dat hij tijdens zijn ondervraging nog geen bekentenis had afgelegd, maar hij wou daar wel toe overgaan.”

“Hij was helemaal overstuur en voelde zich er heel oncomfortabel bij. De feiten zelf heeft hij tegenover mij niet toegelicht. Hij wou dat met zijn advocaat doornemen. Ik heb daar respect getoond voor zijn privacy. Hij had telefonisch al een afspraak gemaakt.”

Volgens Raes zouden de slachtoffers jongeren zijn geweest. “Het ging niet om lagere schoolkinderen en voor zover ons bekend ook niet over kinderen uit onze voorzieningen. De feiten hebben zich vermoedelijk tijdens zijn privétijd buiten het klooster voorgedaan”, klonk het nog.

Nawoord

Van mij mogen andere ziekelijke 'geestelijken' zijn voorbeeld gerust opvolgen... Het spaart de maatschappij veel centjes uit, waaronder gerechtskosten, gevangenisopsluiting, pensioenuitbetalingen, en zo meer. Zo heeft, bijvoorbeeld, de pedofiele ex-bisschop Roger Vangheluwe nog immer recht op een maandelijks pensioen van 2.800 euro.

Naar het schijnt diende die Pater Patrick Hoens God, op zijn manier dan wel. Toch tof om te vragen er nu nog voor te zorgen dat zijn zogenaamde 'ziel' in vrede zou mogen rusten - alsof hij daarover zou beschikken. En ja: ook in dit geval zeggen beelden eveneens meer dan woorden...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht