ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Bisschoppen zijn ook maar gewone mensen met gewone mensenwensen en mensenstreken

Over zieke geesten die in de Kerk ronddwalen…
door Tsenne Kikke - donderdag 19 augustus 2021 22:42

In mijn opinie zitten er tussen de Vertegenwoordigers van de Katholieke Kerk nog heel veel zieke geesten.

Toegegeven: het is grotendeels een mannenwereld, en dus een mogelijke broeiplaats om homofiel gedrag aan te kweken of erin bot te vieren. Daar waar er van een geestelijke wordt geëist het seksuele in zichzelf te beheersen en te temmen, zijn er velen onder hen die eraan naar hartenlust op een instinctieve manier blijven toegeven.

Zo kwam de Braziliaanse bisschop Tomé Ferreira da Silva reeds in 2015 in het nieuws nadat hij een grote som geld van de Kerk aan zijn chauffeur - met wie hij een relatie zou hebben gehad - had gegeven. Hij zou toen ook suggestieve chatberichten hebben uitgewisseld met een andere jongeman. Toch werd hij toen niet ontslagen.

Ditmaal was hij in een seksueel getinte video te zien, die op vrijdag 13 augustus op sociale media verscheen, en waarin hij zichzelf tijdens een videogesprek met een andere man wellustig stond te bevredigen. Die video-opname duurde 1 minuut en 20 seconden. Volgens de Braziliaanse krant 'Diario da Região' bevestigde de bisschop achteraf wel dat hij op die beelden te zien was.

Maar op die vraag of hij het was die de opname maakte, antwoordde de bisschop eerst: "Ik wil weten hoe deze video van mijn mobiele telefoon in de Diário da Região terecht is gekomen. Wie heeft het gelekt?... Ik wil weten wie het heeft gelekt, want het kan iemand zijn met wie ik een nauwe band heb."

Inmiddels heeft die Tomé Ferreira da Silva zijn ontslag aangeboden dat door Paus Franciscus werd aanvaard. Een zekere Moacir Silva zal hem vervangen.

Volgens mij zitten er tussen de Vertegenwoordigers van de Katholieke Kerk nog heel veel zieke geesten. Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat het merendeel onder hen nooit publiekelijk uit de kast zullen komen, en dat ze - godzijdank - slechts een kleine minderheid vormen binnen de Kerk.

Een soort van alchemistisch proces

Weet, dat vele mensen die aan Zelfkennis doen, controle over hun lichaam trachten te verkrijgen, zo niet worden ze blijvend door hun lichaam gecontroleerd. Ze kunnen dus maar uit twee zaken kiezen: te Zijn of niet te Zijn.

Wat het seksuele aangaat, heb ik het reeds eerder gehad. De energie die daarbij vrijkomt, kan dienen om in zichzelf een extra lichaam aan te maken; zijnde: een baby, of een extra lichaam in zichzelf.

Geestelijken hebben die keuze niet. Ze zouden zich van het lichaam moeten onthechten en zich dus enkel en alleen op het innerlijke Zelf moeten concentreren, waardoor die energie automatisch wordt getransformeerd. Het heeft iets met 'Opstanding' te maken. De omgeving waarin ze leven, helpt hen daarbij.

Ik verbeter mezelf: de omgeving waarin ze leven - vrijwel geïsoleerd van de buitenwereld, waarin vrouwen aan te treffen zijn - zouden hen daarbij moeten kunnen helpen, indien ze zich niet door andere mannen laten verleiden...

Natuurlijk moeten ze zich nu en dan eens ontlasten, teneinde de opgekropte afvalstoffen uit het lichaam te lozen. Meestal gebeurt dat spontaan. Tijdens de nachtelijke slaap, bijvoorbeeld.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht