ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoed je voor Bitcoin Nepreclames die overal blijven opduiken

Zo is een koppel meer dan 50.000 euro kwijt…
door Tsenne Kikke - vrijdag 3 maart 2023 5:51

Let op als je wil beleggen in cryptomunten en informeer je vooral goed vooraf. Een goede raad die een echtpaar uit Stekene wil geven - want zelf zijn ze helaas in de val getrapt. Meer dan 50.000 euro zijn ze kwijt en nog blijven de oplichters hen contacteren. Om allerlei taksen te vragen. “Anders kan hun geld niet vrijgegeven worden.”

We noemen ze Anja en Michael, twee schuilnamen want ze willen absoluut anoniem blijven. Maar het koppel is een pak geld kwijt en wil iedereen waarschuwen voor de oplichterspraktijken. Tevens weten ze intussen dat ze niet de enige gedupeerden zijn. “Het zag er nochtans allemaal professioneel en veelbelovend uit. We hadden op Facebook een advertentie gezien waarin politicus Bart De Wever er volop reclame voor maakte. Dus leek het ons betrouwbaar,” zeiden ze.

Cryptomunten zijn voor alle duidelijkheid virtuele munten die bestaan uit een soort computercode waaraan een bepaalde waarde vasthangt. De bekendste cryptomunt is de Bitcoin. Ze begonnen met 250 euro, dan 10.000 euro. Maar, om meer winst te kunnen maken, moesten ze grotere bedragen inzetten.

“Je investering rendeert verbazend snel en goed. Maar als puntje bij paaltje komt en je die opbrengsten op je rekening gestort wil krijgen, duiken er plots allerlei obstakels op. De ene keer is het geld geblokkeerd, de andere keer moeten er allerlei taksen worden betaald. Plots moeten we 8.800 euro kosten betalen. Een keer hebben ze met veel poeha aangekondigd dat er 38.000 euro op onze rekening werd gestort, maar daar hebben we helaas nooit iets van gezien,” zei Michael.

Intussen werd er druk gecorrespondeerd door Marketsbank. De ene keer uit Groot-Brittannië, de andere keer uit de zetel in Frankrijk. Deze week rinkelde dan plots de telefoon in Stekene. Een nummer uit Londen. Iemand van de bank waar ze hun bitcoins kochten, liet weten dat het geld snel vrij zou komen. Maar pas na betaling van nog eens 2.500 euro taksen die de Britse overheid eist.

“We hebben gezegd dat ze dat bedrag kunnen aftrekken van het totaal, ruim 50.000 euro, dat we nog te goed hebben. Maar dat kan helaas niet, lieten ze weten. We hebben ook een afspraak gevraagd. Desnoods gaan we naar Londen. Maar ook daar gaan ze niet op in, antwoordden ze”, vertelde het koppel.

Wij probeerden vergeefs contact te krijgen met die Londense bank. Wie de reviews op de website bekijkt, heeft echter snel door dat dit niet de enige slachtoffers zijn en dat steeds hetzelfde scenario opduikt. Bovendien staat Marketsbank op de ‘zwarte lijst’ van de 'FSMA', de autoriteit voor financiële diensten en markten in ons land.

Die waarschuwt al langer op haar website voor fraude met cryptomunten. “De verkopers beweren met deskundigen te werken die jouw beleggingen beheren. Het begint bijna altijd met 250 euro. De consumenten worden geregeld gecontacteerd met nieuws over de beurzen en hun portefeuille. De winsten die worden beloofd zijn gigantisch. Ze beloven je ook dat je het gestorte geld op elk ogenblik kan opvragen. Maar dat is natuurlijk niet zo. De fraudeurs vragen vaak tot 30% van de vermeende winst om allerlei kosten te dekken. Maar één ding is zeker: de gedupeerden zien hun geld nooit terug, klonk het.

Ook Bart De Wever werd geconfronteerd met ‘zijn reclamecampagne’ voor het frauduleuze bedrijf en die zit er erg mee verveeld. “Ik vind dit echt afschuwelijk en heb er op mijn sociale media al herhaaldelijk voor gewaarschuwd. Ik krijg geregeld vragen van mensen die zulke valse reclame opmerken. Jammer genoeg worden foto’s van bekende personen door cybercriminelen en malafide groepen gretig gebruikt om mensen op te lichten. Ik kan enkel oproepen om nooit op zulke reclame te klikken. Die is altijd frauduleus.”

Ook sitebeheerders zouden, zo vond De Wever, beter moeten kijken hoe ze zulke valse reclameberichten kunnen weren. “Ik hoop dat een gerechtelijk onderzoek de slachtoffers kan helpen”, zei de Antwerpse burgemeester.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht