ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Waarom Mohammad Moradi zich van zijn leven beroofde…

Daarmee wilde hij de aandacht te vestigen op het harde protest in Iran.
door Tsenne Kikke - woensdag 28 december 2022 16:03

Ofwel kijk je naar het leed dat zich in de wereld voordoet - of, je vergroeit jezelf ermee. De 38-jarige Mohammad Moradi - één van de bijna 8 miljard aardbewoners - koos voor het laatste. Zijn lichaam werd maandag laat in de Rhône gevonden. Hulpdiensten grepen nog in, maar konden hem op de rivieroever niet reanimeren.

Voordien plaatste hij op Instagram een video waarin hij beweerde dat hij op het punt stond zichzelf te verdrinken om de aandacht te vestigen op het harde optreden tegen demonstranten in Iran, en wel sinds de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, na haar arrestatie in Teheran vanwege een vermeende schending van de strikte kledingvoorschriften voor vrouwen in het land. (Een lange zin, hé!)

"Als je deze video ziet, zal ik dood zijn," verwittigde Moradi. "De politie valt mensen aan, we hebben veel zonen en dochters verloren, we moeten iets doen. Ik heb besloten om in de Rhône zelfmoord te plegen. Het is een uitdaging, om te laten zien dat wij, Iraanse mensen, deze situatie beu zijn," voegde hij eraan toe.

In memoriam

Sinds gisteren vinden er aan de oever van de Rhône kleine bijeenkomsten plaats om hem te herdenken. Rouwenden plaatsen er kaarsen en kransen op de reling langs de rivier.

"Mohammad Moradi pleegde zelfmoord om de stem van de revolutie in Iran te laten horen. Onze stem wordt niet gehoord door de westerse media," zei Timothee Amini van de lokale Iraanse gemeenschap.

Volgens verschillende leden van die gemeenschap was Moradi afgestudeerd in geschiedenis en werkte hij in een restaurant. Hij woonde drie jaar in Lyon met zijn vrouw. "Zijn hart klopte voor Iran, hij kon het regime niet langer verdragen," zei Amini, die betreurde dat - terwijl het conflict in Oekraïne "elke ochtend" werd behandeld - men "heel weinig over Iran" in het nieuws hoorde.

Lili Mohadjer zei dat Moradi hoopte dat "zijn dood een extra element zou zijn voor westerse media en regeringen om de revolutie in Iran te steunen." Volgens haar was zijn dood "geen zelfmoord", maar "een offer om vrijheid te verkrijgen. "In zijn video verkondigde Moradi dat hij hier niet op een vredige, comfortabele manier kon leven, terwijl Iraniërs werden vermoord."

Iraniërs elimineren Iraniërs

Feit is dat sinds eind september grootschalige protesten Iran in hun greep hebben. De in Oslo gevestigde groep 'Iran Human Rights' zei dinsdag dat 476 demonstranten zijn gedood tijdens de harde optredens en dat ten minste 100 Iraniërs vanwege hun deelname aan de protesten het risico lopen te worden geëxecuteerd. Bij twee jonge mannen is dit reeds geschied, en de autoriteiten zouden al meer dan 18.400 mensen hebben gearresteerd...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht