ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Nog enkele beestige verhalen…

Indien je van mensen en dieren houdt…
door Tsenne Kikke - zondag 13 november 2022 5:04

Ik hou enorm van mens en dier, maar als ik kan kiezen tussen een film en een documentaire over dieren, heb ik de neiging om voor het laatste te gaan. Wat de mens betreft, kan ik mijn tijd niet besteden aan alles wat erover op het internet te vinden is. 'k Beschik elke dag slechts over 24 uur, en heb het tevens over 99,99% van de mensheid. Maar, zoals je misschien weet, beste lezer, dat één van mijn stokpaardjes het thema Zelfkennis is, beloofde ik mezelf om me eerder met de resterende 0,01% bezig te houden.

In elk geval gaat deze korte blog over enkele dieren, én over de mens-dier relatie...

- Leeuwen, tijgers en beren - Oh wat schattig! Bekijk deze drie musketiers die echt goede vrienden zijn. Ze eten, spelen en ravotten met elkaar. Het trio verkreeg de bijnaam BLT, de eerste letters van beer, leeuw en tijger. Deze drie amigo's kwamen 15 jaar geleden naar Noah's Ark Sanctuary in Georgia nadat de politie ze tijdens een drugsinval in een kelder van een huis ontdekte. Toen waren ze nog maar een paar maanden oud, bang, ondervoed en besmet met parasieten.

Baloo de beer, Leo de leeuw en Shere Khan de tijger werden samengebracht als twee maanden oude welpen en groeiden daarnaar verder op als één gezin. Het trio was dus oorspronkelijk eigendom van een drugsdealer die niet goed voor hen zorgde, wat leidde tot die verwaarlozing, een slechte gezondheid en ernstige verwondingen.

In 2001 kwam 'Noah's Ark Animal Sanctuary', een non-profitorganisatie die voor dieren in nood zorgt, hen te hulp en bracht ze naar Locust Grove, Georgia, waar ze werden behandeld voor hun verwondingen. "We hadden ze kunnen scheiden, maar we namen het besluit om ze dan toch maar bij elkaar te houden," vertelde Diane Smith, assistent-directeur van de 'Noah's Ark Zoo'. Bekijk het filmpje en de enkele foto's.

Tussen haakjes: nu, zovele jaren later, is de leeuw wel gestorven...

- Geen trio, maar een ander koppel werd door de Finse fotograaf Lassi Rautiainen opgemerkt, namelijk: een vrouwelijke grijze wolf en een mannelijke bruine beer.

- Ook merkwaardig is de schildpad, die naar boven kwam, nadat ze twee weken in de modderige aarde bij een meer, dat inmiddels was opgedroogd, had doorgebracht. Ze woog toen iets van een 6 kilogram, en het dikke stukje 'wereld' op haar rug een 8-tal kg. Maar ze begon haar reis naar haar winterse modderpoel zonder enige tekens van extra inspanning te vertonen.

Jaar na jaar hebben in Marylands iets meer dan 1.000 schildpadden de gewoonte om hetzelfde pad naar hetzelfde moddergat te volgen. Onderweg trekken ze van de ene modderpoel naar de andere. Eenmaal hun eigen moddergat bereikt, graven ze zich alweer in om aldaar dankzij een winterslaap de gehele winter door te brengen. Wel is het een raadsel hoe die reptielen maandenlang ondergronds kunnen overleven zonder naar lucht te komen happen - hoewel ze daar misschien op ondergrondse luchtzakken vertrouwen. Wel is het bekend dat ze in staat zijn om hun stofwisseling ver naar beneden te halen en dat ze luchtbellen via hun mond kunnen inslikken. We kunnen er nog veel meer over schrijven, doch hier gaat het gewoonweg om de foto...

- En, wat de relatie tussen mens en dier betreft, hadden we het eerder al over octopussen, ditmaal over een krokodil.

Chito Shedden, een visser, gids en natuuronderzoeker uit Siquirres, Costa Rica, ontdekte in 1989 een uitgemergelde en uitgedroogde mannelijke krokodil van 70 kg aan de oevers van de Reventazón-rivier. Bij nader onderzoek ontdekte hij dat het door een lokale veehouder in het hoofd geschoten was; dit, omdat het dier op een kudde koeien aan het jagen was. Een kogel doorboorde daarbij het linkeroog.

Chito, samen met de onwillige hulp van enkele vrienden, nam de krokodil in zijn boot mee naar huis.

Zes maanden lang voedde Chito de krokodil 30 kg kip en vis per week. Hij simuleerde het kauwen van voedsel met zijn mond om de krokodil aan te moedigen te eten, en gaf hem kusjes en knuffels terwijl hij tegen hem praatte en aaide. Hij verklaarde later dat hij geloofde dat enkel en alleen het verstrekken van voedsel niet zou hebben geholpen om het te herstellen, en dat "de krokodil mijn liefde nodig had om de wil om te leven te herwinnen"

Nadat de gezondheid van de krokodil was verbeterd, liet Chito de krokodil - nu 'Pocho' genoemd - wat 'sterk' betekent in het lokale dialect - los in een nabijgelegen rivier om hem in het wild terug te brengen, maar de krokodil weigerde terug te gaan naar zijn natuurlijke habitat.

Chito trainde uiteindelijk de krokodil om te reageren op het roepen van zijn eigen naam. Meer dan twintig jaar zwom de man met de krokodil in de rivier voor zijn huis, meestal 's nachts, pratend en spelend met Pocho terwijl hij hem knuffelde, kuste en streelde. Maar ook hier zeggen beelden meer dan woorden...

De volledige documentaire 'Touching the Dragon' uit 2013

- Is dit de langste krokodil?

Dat werd beweerd van een grote Nijlkrokodil die in het Afrikaanse Zimbabwe werd gedood. Deze krokodil doodde teveel koeien die tot een lokale gemeenschap behoorden, en werd door een zekere Steve Curle neergeschoten. Of het wel dan niet de langste krokodil was, wordt in het filmpje uitgelegd...

- Atif Saeed, een natuurfotograaf uit Pakistan, ontmoette een wilde kat van heel dichtbij en legde het op de camera vast! Een leeuw in een safaripark in de buurt van Lahore kwam oog in oog met de fotograaf te staan, en vlak voordat het wilde dier op hem afstormde, slaagde hij erin deze dreigende en verbluffende foto te maken. Het was een groot geluk dat de deur van zijn jeep nog openstond, waardoor hij nog pijlsnel in de wagen kon springen, en de deur sloot. Maar, ook hier gaat het vooral om de prachtige foto...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, via een aankoop, bijvoorbeeld, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht