ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Marokkanen leverden felle kritiek

Laten we hopen dat donderdag de geschiedenis niet wordt herhaald.
door Tsenne Kikke - maandag 28 november 2022 23:58

"De Marokkaanse gemeenschap is teleurgesteld na de rellen in het centrum van Brussel gisteren," zei de ontgoochelde 25-jarige Ilyas Mouani, voorzitter van de Brusselse Jeugdraad Ilyas Mouani. "Het had een moment van vreugde moeten zijn, niet van haat. Het doet me pijn dat alle Brusselse jongeren het imago van de amokmakers voor de komende jaren zullen moeten meedragen. Meestal zijn de amokmakers heel jong en kunnen we hen met de juiste omkadering nog afhouden van situaties zoals zondag..."

Ook uit Nederland kwam er reactie van een zekere Morad Baddaou, naar het schijnt een bekend figuur onder moslims in Amsterdam. Als ritueel wasser zorgt hij ervoor dat overleden moslims teruggaan naar de schepper.

“Ik kook echt vanbinnen”, zei hij aan het begin van zijn videoclip, waarin hij de relschoppers veroordeelde. “Waarom moet het zo ver komen? Waarom moeten wij het altijd verpesten? Waarom moeten wij het na een leuk potje voetbal het weer helemaal kapotmaken? Jullie maken de hele gemeenschap kapot, en de islam. Jullie verpesten de toekomst voor onze kinderen, onze ouders, voor onszelf.”

Baddaou was boos omdat de rellen koren op de molen van extreemrechts waren. “Ze gaan nu de islam erbij betrekken, en Marokkanen erbij betrekken. En dan zeggen jullie: racisten. Jullie maken hen racisten! Dat doen jullie zelf, daar zorgen jullie zelf voor. Jullie geven Wilders nog meer werk. Jullie geven die collega van Wilders in België nog meer werk.”

De Nederlander benadrukte dat wat de relschoppers deden ver verwijderd was van waar de islam voor staat. “Is dit het visitekaartje van de islam? Is dit het? Denk jij dat je hier onderuit komt op de dag des oordeels? Echt niet, je zal je moeten verantwoorden.”

Wel spijtig dat hij met die 'dag des oordeels' onverantwoorde angst tracht aan te jagen. En, een vergelijking met voetbal hooligans wilde hij niet aanhoren. “Wij zijn hen niet, wij zijn geen hooligans. Wij zijn moslims. Wij moeten het goede voorbeeld geven.”

Bron: GVA

Morad Baddaou's vraag, zijnde: "Waarom moeten wij het altijd verpesten?", aanhoren we al minstens 50 jaar lang. Bijvoorbeeld, ook in Antwerpen, waar talrijke gemeenschappen met buitenlandse afkomst te vinden zijn, waaronder: zwarten, Chinezen, Joden, Italianen, en zo meer, zijn het vooral Marokkanen die met soortgelijk geweld, drugs, vandalisme, en zo meer, in het nieuws komen. Verbeter me als ik me vergis...

Maar, zo slecht ziet het er dan alweer ook niet uit. Nog concreter... In absolute cijfers uitgedrukt, telt de Belgische bevolking 7.714.233 Belgen met Belgische achtergrond, 2.386.100 Belgen met een buitenlandse achtergrond en 1.483.675 niet-Belgen. Het exacte aantal Belgo-Marokkanen is onbekend, aangezien België geen etnische statistieken verzamelt. Schattingen variëren, maar hun aantal bedraagt minstens 430.000. Anders gezegd: we mogen ze niet allemaal over dezelfde kam scheren.

Wel is het nu afwachten of Marokkaanse ouders in staat zijn om hun kinderen en jong volwassenen één dag in toom zullen kunnen houden. :-)

Zoals ik reeds eerder vermeldde, verschaffen scholen het nodige onderwijs, daar waar ouders de opvoeding en de discipline zouden moeten kunnen verzorgen. Allemaal goed en wel - maar, wat doe je indien je met rebelse karakters te maken hebt?...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht