ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Stel, dat er naast jou iemand anders jouw lichaam bewoont…

Maak even kennis met Abigail en Brittany Hensel…
door Tsenne Kikke - dinsdag 27 september 2022 4:11

'k Heb het niet over bezetenheid waarbij denkbeeldige duivels, of demonen, of andere boze geesten zogezegd een lichaam hebben overgenomen, maar wel over 2 totaal verschillende personen in één lichaam elk met hun diverse persoonlijkheden en honderdtallen kleine ikjes.

Abigail Loraine Hensel en Brittany Lee Hensel, in Carver County geboren op 7 maart 1990, zijn een Amerikaanse dicefalische (tweehoofdige) Siamese tweeling. De overlevingskans was toen 1 op 13 miljoen. Het hoofd van Brittany staat links en die van Abigail rechts. Zij hebben twee wervelkolommen die vastzitten aan het bekken. Zij hebben twee magen en vier longen. Bij hun geboorte hadden ze drie armen; één arm, die gesitueerd was tussen hun hoofden, was onderontwikkeld en daardoor onbruikbaar. Deze is geamputeerd in de vroege kinderjaren, zodat ze nu samen nog twee armen hebben.

Achtergrond

Abigail en Brittany Hensel's ouders zijn Patty en Mike Hensel, respectievelijk verpleegkundige en timmerman/hovenier. Toen de tweeling werd geboren, besloten de ouders hen niet te laten scheiden. Daar zij vele lichamelijke functies deelden, zou een scheidingsoperatie zeer riskant zijn geweest en zij zouden zonder enige twijfel in een rolstoel hebben beland. De ouders hebben geen spijt van hun beslissing, en ook de tweeling zelf uitte de wens geuit niet te willen worden gescheiden.

Beide vrouwen beheersen één deel van hun niet gescheiden lichaam, zo ook met de coördinatie: zij lopen en rennen op een normale manier. Ze hebben hobby's, doen aan sport, waaronder: volleybal, basketbal, zwemmen, fietsen en zingen. Op hun twaalfde jaar ondergingen zij een operatie aan het 'Gillette Children's Specialty Healthcare' om de aandoening scoliose (zijdelingse verkromming van de wervelkolom) te behandelen en hierdoor hun ruggenwervels te corrigeren alsmede de borstkas te vergroten waardoor toekomstige ademhalingsmoeilijkheden worden voorkomen.

De beide zenuwstelsels zijn aan elkaar verbonden en gedeeltelijk gedeeld, wat hen in staat stelt om activiteiten te coördineren zoals rennen, pianospelen en autorijden. Elke vrouw schrijft met haar eigen hand, zij gebruiken regelmatig de computer en typen dan normaal met twee handen, één aan beide zijden van het toetsenbord. Abigail voelt alles aan wat er in haar lichaam omgaat en Brittany in dat van het hare. Wat wel vreemd is, dat ze elkaars arm niet kunnen voelen of gewaarworden terwijl ze die aanraken.

Ondanks het feit dat zij hun lichaam delen, hebben beide vrouwen verschillende smaken waar het gaat om eten en kleding. Een naaister past hun kleding aan, zodat ze twee aparte kragen hebben. Dit benadrukt hun individualiteit.

Abby en Brittany hebben individuele voorkeuren, waardoor het delen van een lichaam dan ook een ​​klein ongemak kan zijn. Zo hebben ze hun eetschema's op elkaar afgestemd om elkaar niet lastig te vallen. Maar als de een ziek wordt, heeft de ander daar ook last van. Brittany is vaak verkouden en heeft al twee keer een longontsteking gehad, waardoor Abby haar gezelschap moest houden terwijl ze herstelde. Abby beschreef haar in bed moeten blijven zonder zich ziek te voelen als 'saai'.

Bij de vraag of ze ooit - indien die mogelijkheid bestond - graag van elkaar zouden willen gescheiden worden, waren hun antwoorden een duidelijke neen. Het voordeel ervan is, bijvoorbeeld, dat er altijd iemand in de buurt is waartegen ze kunnen spreken. Met andere woorden: ze zijn nooit alleen. Anderzijds is zo'n scheiding een onmogelijkheid, gewoonweg omdat ze het bekken samen delen, elk maar één arm hebben en één been, en zo meer.

De tweeling heeft een jongere broer, Dakota, en een jongere zuster, Morgan. Abigail en Brittany studeerden aan een protestantse privéschool en zijn afgestudeerd in 2008.

Natuurlijk rijzen er - wat volwassenheid betreft - veel vragen op die enkel mettertijd zuullen kunnen beantwoord woorden; vragen, zoals:

- Zijn ze één persoon of twee?
- Gaan ze samen hetzelfde beroep uitkiezen?
- Gaan ze dan één loon of twee lonen opstrijken?
- Gaan ze elk afzonderlijk een partner kiezen, of samen één. Indien het laatste het geval is: is er dan sprake van bigamie?
- Als de ene overlijdt, sterft de andere dan ook tezelfdertijd?
- Etcetera, etcetera, etcetera.
- En, natuurlijk wat Zelfkennis betreft, komen er veel andere vragen aan bod. Welke zoal?...

Documentaires

Zij verschenen in de documentaire 'Joined for Life' (verbonden voor het leven) op Discovery Channel in april 1996 en september 1998, toen zij respectievelijk zes en acht jaar oud waren. Zij verschenen ook in de talkshow van Oprah Winfrey op 8 april en 29 april 1996. In september 1998 waren zij te zien in het magazine 'Life' met als kop op de cover 'The Hensels' Summer'. In 2003, op 11-jarige leeftijd, werd opnieuw een artikel, in 'Time', aan hen besteed om hun verhaal te actualiseren.

Zij verschenen eveneens in een documentaire op 'The Learning Channel' op 17 december 2006, die is gefilmd rond hun 16e verjaardag. In deze documentaire komen onderwerpen als puberteit, het behalen van een rijbewijs en uitgaan aan de orde.

Organen

De meeste van Abigails en Brittany's gedeelde organen zijn gesitueerd onder hun middel.

    2 hoofden
    2 armen - bij de geboorte waren dit er 3, maar de korte en misvormde centrale arm is geamputeerd.
    2 wervelkolommen en ruggenmergen die opgaan in het bekken. Een corrigerende operatie verloste hen van scoliose.
    4 longen - Een operatie vergrootte hun borstkas, opdat eventuele ademhalingsproblemen worden voorkomen.
    2 borsten
    2 harten in een gedeelde bloedsomloop - medicijnen die worden ingenomen hebben effect op beide vrouwen.
    1 lever
    2 magen
    3 nieren
    1 dikke darm
    1 dunne darm
    1 bekkenbodem
    2 benen
    1 vagina
    1 urethra

Yin & Yang

Het jaar 2020

Ondanks het feit dat ze sterk van elkaar verschillen, hadden ze beiden hebben een passie voor onderwijs. Dus kregen Abby en Brittany Hensel een baan als leerkracht in het vijfde leerjaar. Elk van hen leerde verschillende gebieden aan en groeiden dus uit tot verschillende docenten voor verschillende klassen. Ze kregen echter één gedeeld salaris, maar zijn wel actief in twee scholen...

Niet uniek

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht