ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Hoe voelt het aan om door een geest, godheid of demon bezeten te zijn?

In India kan men nooit door duivels worden bezeten, wel door boze geesten, demonen of goden.
door Tsenne Kikke - woensdag 24 april 2024 21:04

Niet enkel en alleen in onze gewesten, maar ook in andere landen lopen er zeer veel geestesgestoorden rond, maar 99% van die zwakzinnigen doen de medemens geen kwaad.

Eigenlijk kan in geesten, godheden, of demonen geloven op zichzelf geen kwaad. Er zijn ergere dingen waaraan mensen kunnen geloof hechten. Vergelijk het met het geloof dat vliegende schotels bestaan - en aliens, die hier zogezegd op Aarde rondlopen, of soms mensen ontvoeren. Het is maar van zodra men echt denkt dat zo'n buitenaards wezen in het eigen lichaam heeft plaatsgenomen, dat de miserie echt kan beginnen - want, denken kan - dankzij de verbeeldingswereld - in een rotsvaste, denkbeeldige overtuiging uitgroeien.

Eenvoudig uitgelegd

Weet je nog, dat het menselijk lichaam kan vergeleken worden met een huis met drie verdiepingen?

Neem angst, bijvoorbeeld. Angst is meestal iets instinctiefs, en ontstaat in de zogenaamde 'benedenverdieping van het bewegingscentrum'. Indien men toelaat dat die angst opstijgt, begint men zichzelf ermee te identificeren, en voegt men er vanuit het middenverdiep emotie aan toe: de angst wordt gevoed, verkrijgt een vastere vorm, waardoor beelden worden gevormd. De dode tak, die in een bos op een door de maan beschenen weggetje ligt, wordt als een slang aanschouwd. En, als het de bovenverdieping overvalt, en elke vorm van logica ontbreekt, heeft men zich volledig met die angst vergroeit: men is de angst geworden.

Bezetenheid begint dus bij het geloof dat boze geesten daadwerkelijk bestaan. Dit betekent dan ook dat mensen die daaraan geen geloof hechten onmogelijk kunnen worden bezeten, gegarandeerd.

Natuurlijk kan je een bezetene daarvan nooit overtuigen. Telkenmale ik hierover iets schrijf, doet het me zelfs denken aan de zaak 'Erna Van Herreweghe', een vrouw die ervan overtuigd was dat ze een etalagepop was zonder hersenen, darmen, of andere organen. Uiteindelijk was euthanasie de énige mogelijkheid om haar uit die zelfvernietigende verbeeldingswereld te bevrijden. Ik woonde dat 'ritueel' bij.

Ook kan men een persoon, die aan delirium tremens lijdt, nooit overtuigen dat al het ongedierte dat hij denkt te zien niets anders is dan een hallucinatie.

Bovendien moeten mensen, die drugs gebruiken, eveneens oppassen dat ze niet door hun eigen verbeeldingswereld worden overvallen, en te allen tijde moeten blijven beseffen dat ze de inhoud van hun brein aan het bespelen zijn, en daarenboven het slachtoffer kunnen worden van andermans bijgelovigheden.

Neem ayahuasca, bijvoorbeeld, een middel waarvan men gelooft dat het de ziel van het lichamelijke omhulsel bevrijdt, om zich doorheen andere 'werkelijkheden' vrij te kunnen bewegen waarbij ze met haar voorouders kan communiceren. Ook roept het visuele hallucinaties op. Men ziet dan felgekleurde, snelbewegende psychedelische beelden, bijvoorbeeld. Gebruikers verkrijgen soms ook religieuze, mystieke ervaringen, contacten met vreemde wezens, met dieren, en soms worden zelfs zijzelf een dier - of, worden ze door iets bezeten... Meestal door de geest van een slang, eigen aan het sjamanisme.

Bezetenheid in India

Naar het schijnt telt India, met een bevolking van circa 1,5 miljard inwoners, iets van een 16 miljoen ziekelijke geesten, waarvan velen zichzelf hebben overtuigd dat ze bezeten zijn; bezeten door een geest, door de een of andere machtige godheid, of door een demon. Dit betekent dan ook dat er exorcisten zijn die het uitbuiten en er enkele roepies aan (bij)verdienen.

Het meest vreemde is, dat het gevallen zijn, die we in onze gewesten niet al te snel zullen tegenkomen, en dus voor 100% eigen aan de Indiase religie. Want, engelen en duivels kennen ze er niet, gewoonweg omdat die nu eenmaal deel uitmaken van het katholicisme, en religies die daaruit zijn ontsproten...

Kortom: elke bevolkingsgroep beschikt zo over eigen, denkbeeldige gedrochten die mensen zogezegd kunnen overvallen... Geloof het, of niet. :-)

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En, voel jij je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik dan op deze link. Alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je zo'n (bak)steentje bijdraagt, ook eventueel via een aankoop of een Zoek&Vind abonnement, mogen we jouw naam hieronder publiceren? Laat het ons weten! -

Ook kan je dus in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie… 
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht