ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Een beetje bladvulling voor onze meest trouwe bezoekers…

't Moet niet altijd over Zelfkennis gaan, hé!
door Tsenne Kikke - vrijdag 26 augustus 2022 19:40

Gisteren brak Letland onder luid applaus het allerlaatste Sovjet-monument af: “Hiermee sluiten we een pijnlijke periode af,” klonk het.

In Riga is het allerlaatste Sovjet-monument dat in Letland te vinden was, tegen de vlakte gegaan. De 80 meter hoge obelisk was een gedenktekencomplex, dat in 1985 werd opgericht ter herdenking van de herovering van Riga en de herbezetting van Letland door de Sovjetstrijdkrachten op de Wehrmacht in 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bovenaan de obelisk waren er drie Sovjet-sterren te zien, onderaan drie soldaten van het Rode Leger en een vrouw die het moederland moest voorstellen. Het monument werd onder luid applaus neergehaald.

Het monument was het onderwerp van langdurige controverse in de moderne Letse samenleving met betrekking tot de historische herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de erfenis van de Sovjetoverheersing. Veel etnische Letten beschouwden het niet alleen als een symbool van de Sovjetoverwinning in de Tweede Wereldoorlog, maar ook van de herbezetting van Letland door de Sovjet-Unie. De obelisk van het monument werd in het Lets soms aangeduid als 'de Vinger van Moskou'.

In 1997 werd het zonder succes gebombardeerd door leden van de Letse ultranationalistische groepering Pērkonkrusts, van wie er twee omkwamen bij de bomaanslag, terwijl zes anderen in 2000 werden veroordeeld tot maximaal drie jaar gevangenisstraf. De laatste tijd werd het monument gebruikt als een ontmoetingsplaats voor pro-Russische Letten. In Letland is namelijk 1 op 4 inwoners van Russische afkomst.

Dat weten we dan ook weeral... En, misschien heb je al door, beste lezer, dat sommige teksten gericht zijn aan 'weetjesmensen', en anderen aan 'zijnsmensen', duidelijk herkenbaar aan de vermelding 'Dossier Zelfkennis' in de hoofding, teneinde met-ter-tijd een 'doelgroep Zelfkennis' te kunnen samenstellen; een iets, waarin we de laatste 15 jaar niet zijn geslaagd. Hoogstwaarschijnlijk, omdat ikzelf uit 'diplomatie' niet concreet genoeg ben geweest..., sorry. :-)

In elk geval weten de eclectici onder ons dat ze in de rubriek 'Eclecticus' véél meer over de teksten, die onder de hoofding 'Dossier Zelfkennis' verschijnen, kunnen lezen om aan hun 'innerlijke zijn' te werken. Die groep willen we via deze website verder opbouwen. Kan je het ons gunnen, beste lezer?... Zo ja: blijf ons gerust bezoeken, omdat elke druppel de rots misschien verder kan uithollen. Wie weet?... :-)

Bekijk onderstaande beelden, en de kans is groot dat je daarna al het voorgaande reeds grotendeels vergeten bent.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht