ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

De mens: hoe groter geest, hoe groter beest

Over het animale deel in elke mens…
door Tsenne Kikke - zondag 31 juli 2022 18:27

Waarom kunnen mensen niet met elkaar in vrede leven?

Neem jezelf als voorbeeld...: hoeveel mensen ken je die voor 100% in vrede leven met hun partners, eigen kinderen, familieleden, vrienden, kennissen, werkmakkers, buren, landgenoten, en zo meer?

'k Vermoed dat je ze op één hand kunt tellen. Of, zijn het er tientallen, of honderden? Ik betwijfel het.

Enerzijds  beklaag ik vooral de duizenden Russische militairen die door een  despoot verplicht worden hun leven te riskeren om enkele lappen grond te veroveren. Anderzijds beklaag ik eveneens de mensen die in Oekraïne die gronden beschermen, of ze trachten opnieuw in te winnen en er hun leven bij kunnen verliezen.

Hoeveel doden er inmiddels in beide kampen gevallen zijn, weten we natuurlijk niet. Tienduizenden in elk geval. Werkelijke cijfers worden niet vrijgegeven. Maar, misschien weet je al dat waarheid achterhouden door dingen te verzwijgen hetzelfde is als liegen. Oké, het is in ons eigen belang. 'k Ken die zielige dooddoener maar al te goed.

Feit is, dat we spiegels vean elkaar zijn. Anders gezegd: wat er zich in Oekraïne afspeelt, zich eveneens in onze gewesten kan voordoen. Nog anders uitgelegd: alles wat je leest over verminkingen, verkrachtingen, castraties, executies, en zo meer, zou eveneens hier kunnen gebeuren indien er een oorlog laait. Heel de wereld is bezaaid met menstypen die weigeren om tot 'meer mens' uit te groeien en voldoende redenen zullen vinden anderen te kwetsen, te verminken of uit te roeien.

Sinds geboorte is elke mens nu eenmaal met een beestje opgeschept. Doch weinigen doen er iets aan om dat animale deel in zichzelf te temmen en het te overstijgen om tot een volwaardiger mens uit te groeien.

Het goede nieuws is dat we aan het vergrijzen zijn. In Nederland is dat iets van 19% (3,5 miljoen) van de bevolking en 17% in België (2 miljoen). Het voordeel daarvan is dat de 'beestjes' van die 65-plussers ietwat ingedompeld zijn en dus minder snel op de voorgrond zullen treden. Enkel hopen dat er hier geen oorlog uitbreekt... - want, dan zullen ze voorzeker de jongeren vervoegen.

Het ware innerlijke wezen van de 'mens' is de laatste duizenden jaren weinig veranderd. Prediker is een boek in de Hebreeuwse Bijbel van vóór onze jaartelling. Zo lezen we in Hfst. 3 - verzen 17-22:

"Ik zei bij mezelf: God oordeelt over goeden en slechten. Want elk ding, elk werk heeft zijn tijd.  Ik zei bij mezelf: God geeft de mensen wel een eigen plaats maar laat ze toch merken dat ze eigenlijk dieren zijn.  Want eenzelfde lot treft mensen en dieren: beiden ademen hetzelfde leven, beiden sterven dezelfde dood. De mens heeft dus niets voor op het dier. Alles is ijdel.  Beiden gaan naar dezelfde plaats: ze zijn voortgekomen uit stof en keren terug tot stof.  En wie weet of de levensgeest van de mens omhoog gaat en die van het dier omlaag naar de aarde?  Zo besefte ik dat het voor de mens nog het beste is te genieten van zijn werk. Dat is het enige wat hij heeft. Niemand kan hem immers laten genieten van wat na hem komt! "

Over 'genieten van zijn werk' gesproken... Hoe dragen we dat aan die Russische en Oekraïense strijdkrachten over - én, aan al die mensen die er nog verblijven?

Tot besluit

Waarom kunnen mensen niet met elkaar in vrede leven?

Neem jezelf als voorbeeld...: hoeveel mensen ken je die voor 100% in vrede leven met hun partners, eigen kinderen, familieleden, vrienden, kennissen, werkmakkers, buren, landgenoten, en zo meer?

Neem er geen woord van aan! Zoek het voor jezelf uit! Maar 'doen', hé! Enkel en alleen indien jij er in staat toe bent, natuurlijk...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?
Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Indien je een (bak)steentje bijdraagt, mogen we jouw naam hieronder publiceren? -

Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:
Archetypen vragenlijst
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er...: Eclecticus!

En, dan heb je nog ...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Een Cursus in Wonderen - A Course in Miracles: een introductie.

Interesse in Kabbala en de Boom des Levens?

Pssst! Jij, ja jij! Leren werken met Runen?… De handleiding is beschikbaar!

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2023 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht