ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Volgens Shri Shivapuri Baba zal ooit twee derde van de wereldbevolking worden vernietigd

Shivapuri Baba was een Indiase heilige, die de hoge leeftijd van 137 jaar bereikte.
door Tsenne Kikke - vrijdag 4 juni 2021 18:37

"De enige reden van het menselijke bestaan,

is het bereiken van Godrealisatie."

- Shri Shivapuri Baba -

Shivapuri Baba was een Indiase mysticus, die in 1826 op onze planeet Aarde belandde. Hij was geen yogi, noch wenste hij volgelingen.

Hij huwde op jonge leeftijd, werd vader van twee zonen en twee dochters, sneed alle banden door, verliet zijn gezin en ging op zoek naar Godrealisatie in zichzelf.

30 jaar lang leefde hij in eenzaamheid, waarvan hij 20 jaar in een woud verbleef, en - volgens eigen zeggen - Godrealisatie ervaarde.

Toen hij de leeftijd van 50 jaar bereikte, nam hij het voornemen om een pelgrimstocht te ondernemen; een tocht, die 35 jaar duurde. Op die reis ontmoette hij veel hoogwaardige personen, waaronder koningen en koninginnen. Koningin Victoria was er één van.

Toen hij iets ouder was dan 100 jaar kreeg hij kanker aan zijn tandvlees. In 1943 zocht hij medische hulp, maar ondervond vrij snel dat geen arts hem kon helpen. Hij begon sigaretten te roken, en de kanker verdween. Hij stierf in 1963 op de hoge leeftijd van 137 jaar - en, bij de lijkschouwing werd er geen kanker vastgesteld. Twee Amerikaanse artsen konden dit indertijd bevestigen.

Toen het uur van zijn dood naderde, kwam hij uit zijn bed, nam een slok water en zei: "Leef het Juiste Leven (Swadharma). Aanbid God. Dat is al. Niets meer." Dan legde hij zich op zijn zijde neer terwijl zijn rechterhand zijn hoofd ondersteunde. Daarna sprak hij zijn laatste woord uit: "Gaya" - "Ik ben weg"

John Godolphin Bennett (1897-1974), één van de leerlingen van G.I. Gurdjieff, interviewde Shivapuri Baba en schreef er een boek over, getiteld 'Long Pilgrimage'.

In 1962 voorspelde Shri Shivapuri Baba dat ooit één tot twee derde van de wereldse bevolking van de kaart zal worden geveegd. De oorzaken daarvan zullen zijn: (1) Oorlog - (2) Ziekte - (3) Hongersnood - en (4) Natuurlijke rampen. Goed nieuws dus voor alle doemdenkers, maar ikzelf stel vooral interesse in zijn leer. Jij misschien ook?

Weet, dat er voor elke bewust levende mens drie niveau's van realisatie bestaan, zijnde: zelfrealisatie, zielrealisatie en godrealisatie.

Eenvoudig uitgelegd: een realiseren van een (1) Zelf in onszelf, van een (2) Ziel in onszelf, en van het (3) goddelijke in onszelf... door (4) Zelf-Kennis te beoefenen, en (5) jouw 'slaaptoestand' te verstoren. Er is nu eenmaal geen andere manier om 'wakker te worden'...

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht