ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Dossier Zelfkennis: Over mensen, strevend naar Verlichting

Waarom controle over het lichaam verkrijgen?
door Tsenne Kikke - dinsdag 13 april 2021 3:20

Als je een 'spiritueel' boek leest, of daarover een cursus of lezing bijwoont, is het alsof de gewone mens dingen kan bereiken waarover fakirs, monikken en yogi's een leven lang over doen. Als het boek, cursus of lezing gratis was, heb ik er niet veel meer op aan te merken.

Ook heb ik al commentaren van bezoekers van deze website gelezen, die beweerden dat ze reeds alles over Zelfkennis afwisten, maar niet beseften dat ze al hun zogenaamde weten nooit of te nimmer in de praktijk zullen kunnen toepassen. En, met nooit bedoel ik: nooit. Waarom 'nooit'? Wel, omdat ze hun 'zijn' missen.

Maar, om dat innerlijke zijn in zichzelf te ontwikkelen, leggen sommige aanhangers van bepaalde religies de meest verbluffende prestaties af, teneinde in de allereerste plaats volledige controle over hun stoffelijk lichaam te verkrijgen. Feit is: controleer het, of wordt er blijvend door gecontroleerd.

Natuurlijk is dat geen erg voor de mens die zich met zijn lichaam identificeert. Er dus mee is vergroeid. Die sterveling is stof, en zal tot datzelfde stof vergaan. Doch, zoals gewoonlijk: geloof er geen woord van, tenzij je aan jouw innerlijk zijn wil gaan werken.

Op weg naar Verlichting

Reeds eerder publiceerde ik iets over Shaolin monniken. Die tekst, getiteld: 'Dossier Zelfkennis: het Innerlijke Zelf ont-dekken via Shaolin' begon met de woorden...

Voor Shaolin monniken heb ik enorm veel respect - vooral, omdat ze er alles aan doen om volledige controle over hun lichaam te verkrijgen. De weg die zij volgen, is in wezen een combinatie van de drie andere bestaande wegen, zijnde: die van de fakir, de monnik en de yogi. Ik zou het de 'Vierde Weg' kunnen noemen, maar die term is reeds lange tijd weggelegd voor hen die zich de leerstellingen van Gurdjieff eigen willen maken.

Maak kennis met de 37-jarige Shaolin Meester Shi Heng Yi... - enzovoorts.

Test

In de Shaolin-tempel in China wordt een boeddhistische krijger-monnik geconfronteerd met een test, die de loop van zijn leven voor altijd zal veranderen. Zo moet hij, bijvoorbeeld, 200 mantra pagina's uit zijn hoofd reciteren, en zo meer. Bekijk het filmpje, zelfs indien je niet van plan bent 'verlicht' te worden...

... zolang je maar begrijpt dat die mentale en fysieke discipline broodnodig zijn om iets in henZelf te kunnen kristalliseren, namelijk: hun Innerlijke Zijn. Of, dacht je dat ze dat enkel doen om zich in de zelfverdedigingskunst verder te bekwamen?

Toegegeven: zo wordt het soms op een meest sensationele manier naar de buitenwereld toe gepromoot. Om toeristen of Westerse leerlingen aan te trekken, bijvoorbeeld. Tenslotte moet het geld voor de onderhoud van hun kloosters van ergens komen, nietwaar?

En, die onderhoud kost véél meer dan het jaarlijkse onderhoud van deze website.

"Vind mensen, die in zichzelf zowel de motivatie als de aangeboren drijfveer hebben om aan hun Innerlijke Zelf te werken, en we zullen hen gidsen."

- DIMschool vzw, de énige gespecialiseerd in Zelfkennis, zijnde: het kennen van het Zelf -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je je geroepen om Spiritualia te sponsoren?

Klik hier en, alvast bedankt!

Overschrijven kan ook via: IBAN: BE22 7795 9845 2547 - BIC: GKCCBEBB

- Ook kan je in onze webshop iets aankopen, waaronder:

Archetypen vragenlijst
Boeken (sterk afgeprijst)
Kristallen schedels
Pendels
Purperen plaatjes
Wierook & Benodigdheden

Voor de 'Zoekers naar hun Innerlijke Waarheid' is er Eclecticus!

En, dan heb je nog de vaste teksten...

DIMschool biedt 10 interessante privé-sessies aan waaruit jij kan kiezen!
Dossier Zelfkennis: Over de Handleiding Pendelen van A tot Z     
'Eclecticus': een korte introductie…
Meteorieten zijn hoogstwaarschijnlijk zo oud als onze planeet: eentje kopen?    
Prachtige geode amethist schedel van 4 kg 340 gram zoekt een warme thuis.
Wat is jouw Archetype ? En, ken je ook die van jouw partner?

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht