ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei, of persoonlijke ontwikkeling, streeft naar het opdoen van kennis, of van bepaalde vaardigheden, die inherent zijn aan de innerlijke aanleg van de persoon, of die nodig zijn om zich in het dagelijks leven beter te kunnen handhaven, inclusief wat carrière betreft.

Persoonlijke groei kan dus zeer veel betekenissen hebben, en is dus afhankelijk van wat een persoon ermee zelf wil bereiken. Voor de ene persoon is dat de ontwikkeling van zijn vaardigheden in zijn beroep. Hoe word ik effectiever en efficiënter in de uitvoering van mijn werk? Voor een ander is dat zijn vermogen om om te gaan met tegenslagen. Hoe leer ik opstaan, nadat het leven mij onderuit geschopt heeft? Voor een derde is dat de ontwikkeling van zijn inzicht in het waarom van dit leven. Hoe komt het toch dat ik dit alles meemaak en wat is mijn bijdrage aan alles wat ik meemaak? En nog iemand anders verstaat daaronder een spirituele groei, of een opdoen van zelfkennis.

Persoonlijke groei kan natuurlijk ook op kinderen van toepassing zijn.

Kortom: zo heeft ieder mens zijn eigen persoonlijke ontwikkelingsdoelen in dit leven; met als gevolg, dat de term ‘Persoonlijke Groei’ op verschillende manieren kan worden vertaald. In elk geval wordt er in de meeste gevallen beroep gedaan op een coach, een gids, of begeleider.
 

 

Organisaties gespecialiseerd in persoonlijke groei


ParaPsychon ParaPsychon - (Niel, )
ParaPsychon doet onderzoek naar de zogenaamde 'The Big Five, namelijk: naar de vijf hoofdcategorieën waaronder paranormale verschijnselen vallen.
ParaPsychon ParaPsychon - (Niel, )
ParaPsychon doet onderzoek naar de zogenaamde 'The Big Five, namelijk: naar de vijf hoofdcategorieën waaronder paranormale verschijnselen vallen.
  • Vind nog meer organisaties gespecialiseerd in persoonlijke groei op Zoek&Vind.
  • Jouw organisatie er nog niet tussen? Voeg ze toe op Zoek&Vind!

Boeken over persoonlijke groei


Naar de essentie van je leven in 8 stappen
Naar de essentie van je leven in 8 stappen
Sabine Maes
7/10
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht