ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Persoonlijke groei kan op vele zaken betrekking hebben

Persoonlijke groei verkrijgt dé betekenis die je er zélf aan wenst te geven.
door Tsenne Kikke - dinsdag 5 maart 2013 0:25

Persoonlijke groei, of persoonlijke ontwikkeling, streeft naar het opdoen van kennis, of van bepaalde vaardigheden, die inherent zijn aan de innerlijke aanleg van de persoon, of die nodig zijn om zich in het dagelijks leven beter te kunnen handhaven, inclusief wat carrière betreft.

Persoonlijke groei kan dus zeer veel betekenissen hebben, en is dus afhankelijk van wat een persoon ermee zelf wil bereiken. Voor de ene persoon is dat de ontwikkeling van zijn vaardigheden in zijn beroep. Hoe word ik effectiever en efficiënter in de uitvoering van mijn werk? Voor een ander is dat zijn vermogen om om te gaan met tegenslagen. Hoe leer ik opstaan, nadat het leven mij onderuit geschopt heeft? Voor een derde is dat de ontwikkeling van zijn inzicht in het waarom van dit leven. Hoe komt het toch dat ik dit alles meemaak en wat is mijn bijdrage aan alles wat ik meemaak? En nog iemand anders verstaat daaronder een spirituele groei, of een opdoen van zelfkennis.

Persoonlijke groei kan natuurlijk ook op kinderen van toepassing zijn.

Kortom: zo heeft ieder mens zijn eigen persoonlijke ontwikkelingsdoelen in dit leven; met als gevolg, dat de term ‘Persoonlijke Groei’ op verschillende manieren kan worden vertaald. In elk geval wordt er in de meeste gevallen beroep gedaan op een coach, een gids, of begeleider.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'persoonlijke groei'? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht