ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Zelfvertrouwen opbouwen kan eveneens via coaching geschieden

Zelfvertrouwen opbouwen kan via zelfhulpboeken geschieden, maar ook dankzij de professionele begeleiding van een coach.
door Tsenne Kikke - woensdag 15 juni 2016 17:24

We hebben de neiging om mensen, die zelfvertrouwen uitstralen, te bewonderen. Over zelfvertrouwen beschikken, is in bijna ieder aspect van ons leven een uiterst belangrijke eigenschap. Toch zijn er nog zeer veel mensen die worstelen om het in zichzelf aan te kweken, of te vinden. En, meestal hebben mensen waarin zelfvertrouwen ontbreekt moeite om op een succesvolle manier door het leven te gaan. Maar, het goede nieuws is dat zelfvertrouwen kan worden opgebouwd.

Zelfvertrouwen opbouwen, stimuleert het gevoel dat men de hele wereld aankan. Tijdens de opbouw van zelfvertrouwen leert men onderwijl hoe men met eigen angsten kan omgaan, waarom het nuttig is doelen te stellen, hoe men een positief zelfbeeld opbouwt, een gebrek aan eigenwaarde invult, waarbij een coach zowel als klaagmuur fungeert evenals een soort van kameraad kan zijn waartegen men alles kan vertellen.

Iemand met te weinig zelfvertrouwen beperkt zichzelf vaak veel te veel, veel meer dan noodzakelijk is. Zo kan een gebrek aan zelfvertrouwen ertoe leiden dat mensen onder andere zakken voor hun rijexamen (faalangst), moeite hebben met het ontmoeten van nieuwe mensen, niet goed uit de verf komen bij een sollicitatiegesprek, een promotie mislopen, doordat ze te onzeker overkomen, met destructieve gedachten rondlopen, en zo meer. Bovendien vermijden veel mensen met weinig zelfvertrouwen vaak moeilijke situaties, of ze gaan ze zelfs helemaal uit de weg, met in hun achterhoofd: beter voorkomen dan daarna trachten te genezen.

Perfectionisme kan een andere kant zijn van weinig zelfvertrouwen. Juist vanwege je onzekerheid wil  men dingen controleren en is goed niet altijd goed genoeg  Perfectionisme en faalangst gaan trouwens goed samen.

Mensen met voldoende zelfvertrouwen zijn over het algemeen veel gelukkiger dan mensen met weinig zelfvertrouwen. Naast de emotionele en sociale kant heeft weinig zelfvertrouwen ook een economische kant. Over het algemeen verdienen mensen met weinig zelfvertrouwen minder dan degene met veel zelfvertrouwen. Des te meer reden om het eigen zelfvertrouwen op te bouwen en te vergroten.

Eenmaal bewust van het probleem, doordat men het eigen zelfvertrouwen onder ogen durft zien, en men er iets aan wil doen, zijn er vele mogelijkheden waaruit men kan kiezen: van zelfhulpboeken, het volgen van een cursus, tot een individueel coaching traject.

Individuele coaching kan bijvoorbeeld een goede investering zijn wanneer men dat zelfvertrouwen wil opbouwen en vergroten. Door te werken met een life coach kan men diepgaande patronen blootleggen en gaan werken aan de oplossing daarvan. Dit proces kan soms vele malen dieper gaan dan het lezen van een zelfhulpboek. Bovendien kan een coach een spiegel voorhouden en mensen begeleiden tijdens het ontplooien van dat zelfvertrouwen.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met het thema 'Zelfvertrouwen Opbouwen'? Of, weet je er iets extra en waardevols over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Deze website verkrijgt iedere maand tussen de 20.000 en de 40.000 unieke bezoekers. Hoe  langer en veelvuldiger je bij ons adverteert, hoe sterker jouw naambekendheid.

En, voor reclame betalen, zou in wezen geen probleem mogen zijn, integendeel! Want...,
... verantwoorde reclame zou zelfs een bestaand probleem kunnen oplossen.

- Zoek&Vind... voor meer klandezie, evenals meer naambekendheid -

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht