ProfielWie ben ikMijn interessesMijn poëzieBerichtenVriendenBeheer

Posturale Integratie ondersteunt persoonlijke groei en zelfontwikkeling

Tsenne Kikke Auteur
Tsenne Kikke

Geplaatst op
woensdag 27 maart 2013 10:55

Posturale Integratie concentreert zich voornamelijk op diep lichaamswerk. Het is een systematische behandelmethode, die zijn oorsprong vindt in lichaamspsychotherapeutisch werk, ademtherapie en diep bindweefselwerk. Door simultaan met beide te werken, kan er een bijzonder effectief resultaat worden bekomen; dit, op zowel het fysieke vlak als op het vlak van het psychisch en emotioneel welbevinden.

Postural Integration werd door de Amerikaan Jack Painter (1933-2010) ontwikkeld en het grijpt diep in op de 'posture' (houding) van de cliënt en daarmee ook op de stereotype, innerlijk verankerde strategieën, die lichamelijke, psychische en emotionele houdings- en gedragspatronen onderhouden, evenals blokkades.

Door het systematische werk hiermee kan de cliënt letterlijk met een andere 'houding' in het leven gaan staan.

Posturale Integratie ontwikkelt zich normaliter doorheen diverse werketappes. In de loop ervan wordt ieder deel van het lichaam in zijn totale psychofysische samenhang bekeken, bevrijd van zijn pantsering, waarna - dankzij bewustzijn en experimenten - de nieuw ontstane mogelijkheden geïntegreerd worden in de persoonlijkheidsstructuur.

Nota: We zijn volop onze Encyclopedia Spiritualia aan het aanvullen... Heb je ooit zélf op de één of andere manier persoonlijke ervaringen opgedaan met posturale integratie? Of, weet je er iets meer over te vertellen? Laat het ons weten via 'Mijn Commentaar' hier onderaan.

Interessante, reclameloze bijdragen, met een encyclopedische inhoud, en bijgevolg: een meerwaarde voor onze lezers, komen in onze rubriek Encyclopedia Spiritualia terecht, waarvan hier de link!

Eender wat op reclame lijkt, wordt automatisch verwijderd. Hopelijk kun je hier enig begrip voor opbrengen. Want, indien jij het doet, zullen de duizenden anderen het ook doen, nietwaar?

Stel je interesse in doelgerichte reclame, en/of streef je naar meer naambekendheid? Klik dan even op deze Zoek&Vind link.

Commentaar


Wees de eerste om te reageren!

Reageer


Opgelet: momenteel ben je niet ingelogd. Om onder jouw eigen naam te posten kun je hier inloggen.

Mijn naam:    
Mijn e-mail adres:    
Mijn commentaar:
Verificatie:
Typ de code hierboven in:
 


School voor ontwikkeling van De Innerlijke Mens


Adverteer op Spiritualia
Adverteren
Zoek&Vind
Meer
Spiritualia
Contact
Copyright © 2008-2024 Spiritualia. Alle rechten voorbehouden. | Privacy Statement | Gedragscode | Algemene Voorwaarden | Auteursrecht